Antena Meniu Search
x

Video Raliul mașinilor ieftine. Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să se alăture expediției de o săptămână prin Balcani

Poţi vedea lumea şi cu un portofel... mai gol! Aceasta este lecţia pe care ne-o dau sute de şoferi străini, care au venit în România la volanul unor maşini pe care mulţi dintre noi poate le-ar fi înscris în programul Rabla. Oamenii au parcurs vreme de o săptămână mii de kilometri la bordul autoturismelor trecute de prima tinereţe, într-o călătorie... off road prin Balcani!

de Redactia Observator

la 08.07.2023, 14:00

Vezi și

Eibenthal, un sat pitoresc din Mehedinţi, unde nu trăiesc mai mult de 300 de suflete, a fost mai animat ca niciodată! 400 de maşini vechi au umplut uliţele în cadrul unui eveniment... de anduranţă, în care trebuie să rezişti cât mai mult fără service! 

Turist: "Suntem aici pentru că totul este o aventură!"

Reporter: "Este prima dată când vii?" 

Turist: "Nu, a doua oară!"

Pe acelaşi subiect

Reporter: "De când este maşina?" 

Turist: "002!"

Parada a început în Cehia

Startul călătoriei pe patru roţi s-a dat în Cehia. Participanţii au avut de parcurs peste o mie de kilometri, cu opriri în Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croaţia şi România, punctul final al evenimentului. 

Tânărul din imagini conduce o maşină din 1994, pe care a cumpărat-o recent cu 300 de euro. 

"Am auzit de acest eveniment şi am spus: Ooo, arată cool, aşa că am cumpărat maşina, am upgradat-o, cum ar fi portbagajul suspendat de pe plafon, apoi i-am făcut câteva reparaţii."

Un microbuz pictat manual a atras toate privirile.

"14.000 de coroane am alocat service-ului, 5.000 de coroane a costat vopseaua, am vopsit-o cu pensula, pur şi simplu."

Cei care s-au înscris în călătorie au avut câteva condiţii de respectat.

Ștefan Ștefanov, organizator: "Valoarea maşinii să nu depăşească 1000 de euro, 1000 de dolari sau 25.000 de coroane sau să nu fie mai nouă de 25 de ani." 

Richard Nemdth, organizator: "Ne-am inspirat de la un raliu cu maşini scumpe, unde participanţii se cazează la hoteluri de lux, noi suntem opusul."

Organizatorii evenimentului speră ca în satul cu o comunitate importantă de cehi să pornească o nouă tradiţie.

Tiberiu Pospisil, gazda evenimentului: "Aceasta este dovada că poţi avea bani puţini şi poţi petrece o săptămână în natură şi într-un spaţiu plăcut!"

După o scurtă relaxare, şoferii se pregătesc să plece spre acasă, în Cehia, însă promit că vor reveni: evenimentul are două ediţii în fiecare an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Inedit » Raliul mașinilor ieftine. Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să se alăture expediției de o săptămână prin Balcani