Antena Meniu Search
x

Răsturnare de situaţie în cazul MORŢII lui Ioan Gyuri Pascu: Colegiul Medicilor a început o anchetă

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media, privind faptul că un echipaj al Serviciului de Ambulanţă l-a consultat pe Ioan Gyuri Pascu şi i-a pus diagnosticul de "atac de panică".

la 28.09.2016, 17:33

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media, privind faptul că un echipaj al Serviciului de Ambulanţă l-a consultat pe Ioan Gyuri Pascu şi i-a pus diagnosticul de "atac de panică".

Rezultatele investigaţiei vor fi făcute publice, a anunţat CMMB.

O anchetă internă, care se va încheia joi, este şi la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIF), după decesul lui Gyuri Pascu, întrucât artistul a fost consultat, mai întâi de un medic al SABIF, care a a constatat că analizele lui sunt bune, şi apoi de un echipaj SMURD, care l-a găsit pe artist în stop cardiorespirator.

"Facem o anchetă administrativă internă. Rezultatul va fi cunoscut joi. La ora 3.26 (luni dimineaţă, n.r.) am primit o solicitare pentru un bărbat de 55 de ani care avea atacuri de panică şi nu mai dormise de trei zile. Soţia a confirmat acest lucru. I s-au făcut analize, luând în calcul spusele soţiei că a avut atacuri de panică, şi erau bune", a explicat pentru News.ro managerul SABIF , dr. Alis Grasu, citând din declaraţiile medicului care a fost la caz.

Managerul SABIF a adăugat că, după o oră şi jumătate, un nou apel semnala că bărbatul s-a învineţit şi nu mai respiră.

"După aproximativ o oră şi jumătate a fost primit un alt apel în care se spunea că bărbatul s-a învineţit şi nu mai respiră. A fost trimis un alt echipaj SABIF, dar acolo era şi un echipaj SMURD", a spus Grasu.

Rezultatul anchetei va fi transmis, joi, Ministerului Sănătăţii.

Gyuri Pascu a chemat o ambulanţă cu două ore înainte de deces, în noaptea de duminică spre luni, iar medicul care a ajuns la locuinţa acestuia i-a pus diagnosticul de "atac de panică" şi i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam, au scris jurnaliştii de la GSP, citând surse din Serviciul de Ambulanţă.

”Au trimis o ambulanţă de tip AMD, de consultaţii la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un şofer şi un medic. Gyuri era agitat şi medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică şi a plecat”, a spus o sursă de la Ambulanţa Bucureşti, citată de GSP.

Peste mai puţin de două ore, a urmat un alt apel la 112, la care au ajuns, de această dată, trei maşini: două de la SMURD şi o ambulanţă de tip C, cu medic, de la Ambulanţa Bucureşti. Gyuri Pascu nu a mai putut fi resuscitat.

Sursa: News.ro

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Răsturnare de situaţie în cazul MORŢII lui Ioan Gyuri Pascu: Colegiul Medicilor a început o anchetă

Breaking news

Când vor scădea cazurile de gripă în România

Când vor scădea cazurile de gripă în România