Antena Meniu Search
x

Regele Mihai prin ochii copiilor

Sute de copii au fost ieri să-l conducă pe ultimul drum pe Regele Mihai despre care recent au aflat, dar despre care au simţit că vor să afle cât mai mult.

Vezi și

Puţini mai sunt cei care au fost contemporani cu scurta domnie a Regelui Mihai. Prin ochii lor s-au scris paginile de istorie. Apoi, prin ochii urmaşilor lor.  Ieri, România şi-a amintit că a fost odată Monarhie. Şi că a avut... odată un Rege. La închiderea ultimei pagini din acest Capitol, istoria trebuie să rămână vie!  Sute de copii au fost ieri să-l conducă pe ultimul drum pe cel despre a cărui existenţă au aflat recent, dar despre care au simţit că vor să afle cât mai mult.

Sute de copii ne-au dat ieri o lecţie de viaţă. Şi de istorie. Într-o Românie a anului 2017 marcată de nemulţumire, copiii au învăţat, poate prea devreme, să facă diferenţa dintre bine şi rău. Să iubească sau să îi doară. Dar, cel mai mult, au învăţat să-şi formeze opinii.

Printre adulţi, scandări, muzică militară şi aplauze, cei mici îşi fac loc să privească ceremoniile. Chiar şi ei îndreaptă spatele când trece Regele prin faţa lor. Nu plâng şi nu fac gălăgie. Semn că au înţeles deja importanţa momentului la care asistă. 

"Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Drum lin către lumină, Majestate! Un copil trist că nu te-a cunoscut." Este unul dintre mesajele pe care copiii din ziua de azi l-au înţeles despre istorie.

Chiar dacă prin faţa ochilor celor mici a trecut cortegiul unui moment a cărui însemnătate o vor înţelege deplin mai târziu, ieri, copiii au pierdut un Rege. Ieri, pentru toate vârstele, România a fost Monarhie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Regele Mihai prin ochii copiilor