Antena Meniu Search
x

Reguli noi pentru soferii din tarile UE

Reguli noi pentru soferii romani din tarile Uniunii Europene. Acestea vizeaza unele incalcari ale normelor de circulatie si vor intra in vigoare din 7 noiembrie

Astfel, soferii romani care sunt prinsi ca depasesc viteza in tarile Uniunii Europene nu vor mai scapa de amenda. Sanctiunea va fi trimisa acasa, in urma unei legi adoptate de Parlamentul Romaniei, conform Antena 3. Cei care se urca bauti la volan, sub influenta drogurilor, vitezomanii si motociclistii care nu folosesc casca de protective nu vor mai scapa de amenda, indiferent in ce parte a Uniunii Europene vor incalca legea. Acest lucru este valabil si pentru soferii din statele comunitare care nu vor respecta regulile de circulatie pe soselele din Romania.

Reglementarea intra in vigoare din 7 noiembrie si vizeaza doar unele incalcari ale normelor de circulatie.

Amenzile din UE, platite in Romania, sunt: excesul de viteza, nefolosirea centurii de siguranta, nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului, conducere sub influenta alcoolului si stupefiantelor, nefolosirea castii de protectie, utilizarea unei benzi interzise si utilizarea telefonului mobil in timpul conducerii.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Reguli noi pentru soferii din tarile UE