Antena Meniu Search
x

Video Revelion 2024. Cu ce băuturi "asortăm" masa bogată de Revelion pentru o petrecere de neuitat: sfaturile somelierilor

Românilor le place să petreacă, ăsta nu e vreun secret, iar masa dintre ani este întotdeauna bogată, fie că alegem să ne bucurăm de ea la restaturant sau acasă cu familia. Pentru o seară reuşită, selecţia băuturilor este şi ea importantă. Ca să nu greşim, vinul rose se poate bea pe tot parcursul serii. Însă dacă vrem varietate, somelierii au câteva recomandări pentru noi.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 31.12.2023, 11:31

Vezi și

În restaurante se fac ultimele pregătiri pentru meniul din această noapte. Totul trebuie să fie pus la punct, iar gusturile să se combine într-o manieră în care să cucerească invitaţii. "La felul principal am pregătit un piept de raţă cu un piure de cartof dulce cu boia afumată, un baby morcov caramelizat în zahăr şi o reducţie de vin roşu. Aici avem pireul de cartof dulce, cu boia afumată, unt, sare şi piper", a declarat Gabriel Puiu Vasile, chef.

Cel mai bun vin este cel consumat împreună cu prietenii și familia

Şi nu doar gustul este cheia - farfuria trebuie să fure priviri. Dar ce ar fi masa fără băutură? Şi aici alegerile nu se pot face la întâmplare. "Mie îmi place să încep masa cu un spumant sau un vin alb ușor pentru a ne îndulci papilele gustative. După care la friptură, la caltaboși, putem sa trecem la un vin roșu, o feteasca neagra", a declarat Ana Maria Toader, somelier. Chiar dacă alegem să mergem în restaurant sau să ne petrecem noapte de Revelion acasă cu pritenii sau familia, este important să ştim ce nu trebuie să lipsească de pe masa festivă.

"Pentru o petrecere fastuoasă este indicita sa avem un aperitiv format din 6-9 subiecte, un pește alb și cărnuri nobile. Dacă este o petrecere mai puțin sofisticata putem merge doar pe două feluri: peşte și friptură", a declarat Ana Savin, proprietar restaurant. Oamenii au făcut cozi ieri pentru alegerea vinului. Mulţi au mers pe variante sigure, pe care le-au mai încercat.

Şi la 12 fix să nu uităm să ciocnim şi un pahar de şampanie. "De regulă, aleg ceva mai brut sau chiar mă duc un pic mai sus, la demi-dulce. De ce? Pentru că nu toată lumea bea spumante", a declarat Mihai Ionescu, somelier. Vinul rose, este cel care poate fi consumat de la începutul și până la finalul mesei de revelion. Și unul dintre secretele dezvăluite de somelieri este faptul că cel mai bun vin este cel consumat împreună cu prietenii și familia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Revelion 2024. Cu ce băuturi "asortăm" masa bogată de Revelion pentru o petrecere de neuitat: sfaturile somelierilor