Antena Meniu Search
x

Români repatriați din China, de teama coronavirusului

Ministerul român de Externe anunță că patru români aflați în China au cerut repatrierea, pe fondul crizei provocate de epidemia de coronavirus.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 01.02.2020, 17:54

Angajate chineze sterilizează un avion contra coronavirusului
Patru români vor fi repatriați din China, de teama coronavirusului - Profimedia Images

Ministerul român de Externe anunță că patru români aflați în China au cerut repatrierea, pe fondul crizei provocate de epidemia de coronavirus.

Dintre cei patru, unul deja a părăsit China, transmite MAE. Românul a plecat cu un avion pus la dispoziție de guvernul Germaniei, în vederea extragerii europenilor aflați în zonele afectate de coronavirus.

Ceilalți trei români vor fi repatriați zilele următoare, tot pe calea aerului, cu un avion pus trimis de autoritățile franceze, transmite Ministerul român de Externe.

Cel puțin 259 de oameni au murit și 12000 au fost infectați de coronavirus. Mai multe țări au luat deja măsuri drastice, pentru a preveni extinderea epidemiei. 

Statele Unite și Australia au anunțat că vor interzice accesul pe teritoriul lor străinilor care au fost recent în China. Restricții de călătorie similare au fost anunțate și de Rusia, Japonia, Pakistan și Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Români repatriați din China, de teama coronavirusului