Antena Meniu Search
x

Video Şapte săli de fitness WorldClass din Capitală, închise de ANPC. Neregulile descoperite puteau pune în pericol sănătatea clienţilor

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au pus lacătul pe şapte săli de fitness din Bucureşti. 

de Redactia Observator

la 14.02.2024, 20:56

Vezi și

Au descoperit că multe echipamente sportive sunt uzate, pereţii sunt scorojiţi, iar aparatele de aer condiţionat - doldora de praf. S-au dat şi amenzi în valoare de peste 110 mii de lei şi au fost retrase de la vânzare suplimente alimentare sau articole vestimentare neconforme.

Principalele abateri constatate de echipele de control au fost: utilizarea unor aparate de fitness fără avertismente traduse în limba română şi mod de utilizare, folosirea acestora fiind recomandată prin imagini cu grupe de muşchi; comercializarea unor suplimente alimentare cu deficienţe de etichetare; folosirea unei saune saline fără buton de panică; utilizarea unor scări instabile de acces în piscină; existenţa unor zone cu risc de accidentare (margini cu muchii ascuţite); comercializarea unor produse textile fără elemente de informare traduse în limba romană; lipsa informaţiilor privind modul de utilizare a uscătoarelor de păr; utilizarea unor echipamente de fitness cu grad avansat de uzură.

Reacţia preşedintelui ANPC

”A face sport nu ar trebui să implice şi riscuri neprevăzute. Parcă revine povestea pe care o auzeam în copilărie: «Îl spălăm sau facem altul?» În momentul în care te hotărăşti să deschizi noi locaţii, trebuie să te asiguri că primele nu au devenit ruină! Scuzele operatorului economic sunt de prisos! Iată că, în schimb, am câştigat un campionat: cel al dispreţului faţă de consumator”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Echipele de control au închis temporar şapte săli de sport şi au formulat propunere de închidere pe o perioadă între 6 luni şi 12 luni pentru trei dintre punctele de lucru controlate, situate în Calea 13 Septembrie  nr. 90, sector 5, Strada Barbu Văcărescu nr. 164A, sector 2 şi Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 33A, sector 3.

Comisarii ANPC au precizat că verificările continuă în acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Şapte săli de fitness WorldClass din Capitală, închise de ANPC. Neregulile descoperite puteau pune în pericol sănătatea clienţilor