Antena Meniu Search
x

Satu Mare: Băut bine, un tânăr care nu-și mai vedea iubita în club a sunat la 112, speriat că a fost răpită. Amendă pe loc

Caz cel puțin dubios în Satu Mare. Un tânăr de 26 de ani, care se afla într-un club din Centrul Vechi al municipiului, a avut neinspirata inițiativă de a suna la Serviciul Unic Apeluri de Urgență 112, în jurul orei cinci dimineața, pentru a reclama că iubita lui ar fi fost răpită. Nu o mai văzuse pe femeie și s-a gândit că cineva a furat-o, la propriu.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 05.06.2022, 16:06

tineri care dansează
Satu Mare: Băut bine, un tânăr care nu-și mai vedea iubita în club a sunat la 112, speriat că a fost răpită. Amendă pe loc - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Desigur, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare s-au mobilizat imediat și au reușit să elucideze cazul în timp foarte scurt. Mai exact, scriu jurnaliștii de la Presa SM, polițiștii au găsit-o pe tânără la domiciliul ei.

Sătulă să-l tot aștepte pe iubitul petrecăreț, femeia plecase acasă

Din câte se pare, tânăra s-ar fi săturat să îl tot aștepte pe prietenul ei și a ales să plece spre casă. Potrivit sursei citate, tânărul, în stare de ebrietate, nu a realizat ce se întâmplă și a crezut că iubita lui ar fi fost victima unei infracțiuni. Mai exact, răpire, pentru că nu o mai vedea.

Frica dar și lipsa de inspirație, toate stropite cu prea multe pahare de băutură, i-au adus tânărului o amendă de 2000 de lei pentru apelerea la 112 fără motiv întemeiat.

Pe acelaşi subiect

Unde-i lege nu-i tocmeală. Nu se sună fără motiv la 112

Legea din România prevede cât se poate de clar că "alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie se pedepsește cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii". De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe poate fi sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Jurnaliștii de la Presa SM reamintesc tuturor că apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. În timp ce operatorul se ocupă de un apel non-urgent, pe linie poate aștepta o persoană care are într-adevăr nevoie de ajutor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Satu Mare: Băut bine, un tânăr care nu-și mai vedea iubita în club a sunat la 112, speriat că a fost răpită. Amendă pe loc