Antena Meniu Search
x

Un ucrainean, prins cu un permis fals, cumpărat de pe internet cu 800 de euro. Explicaţia bărbatului

Un ucrainean a fost prins în vama Petea cu un permis de conducere fals, pe care l-a cumpărat de pe internet cu 800 de euro. Explicaţia bărbatului a fost că şi-a pierdut carnetul în Germania şi nu a mai putut ajunge în Ucraina pentru a-l înlocui, relatează Agerpres.

de Redactia Observator

la 26.10.2023, 14:44

Un ucrainean, prins cu un permis fals, cumpărat de pe internet cu 800 de euro. Explicaţia bărbatului
Un ucrainean, prins cu un permis fals, cumpărat de pe internet cu 800 de euro. Explicaţia bărbatului - Profimedia

Potrivit sursei citate, miercuri seara, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieşi din România un cetăţean ucrainean în vârstă de 42 de ani care conducea un autoturism înmatriculat în Ucraina.

Ucraineanul îşi cumpărase permisul de pe internet

"Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din ţară, colegii noştri i-au solicitat celui aflat la volan şi permisul de conducere. Bărbatul a prezentat un permis de conducere, aparent eliberat în aprilie 2014 de către autorităţile din Ucraina, dar care nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unui act autentic. Ucraineanul a declarat că, fiind în Germania, şi-a pierdut permisul de conducere, dar nu se putea întoarce în ţara natală pentru eliberarea unui nou document. Aşa că a apelat la o persoană pe care a cunoscut-o în mediul on-line şi care s-a recomandat ca fiind jurist, iar în schimbul sumei de 800 de euro poate sa se ocupe de obţinerea documentului de conducere. Cel aflat la volanul maşinii le-a spus că nu avea cunoştinţă despre faptul că acest document - pe care l-a prezentat la controlul de frontieră - nu este unul autentic", precizează ITPF.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Un ucrainean, prins cu un permis fals, cumpărat de pe internet cu 800 de euro. Explicaţia bărbatului