Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video David Popovici - 140.000 de euro, contabila - 162.000 de euro. Scandal uriaş cu primele pentru JO 2024

Scandal la Federaţia Română de Canotaj după ce conducerea forului sportiv a cerut, după Jocurile Olimpice de la Paris, prime de sute de mii de euro, inclusiv pentru personalul secundar din federaţie. Un secretar general şi contabila şefă a institutiei figurează pe listă cu un premiu de 162.000 de euro, fiecare. Adică o sumă mai mare chiar decât cea primită de exemplu de David Popovici pentru medalia de aur. În total, pentru premieri la canotaj s-au cerut aproape 9 milioane de euro.

de Bianca Iacob

la 17.10.2024 , 12:58

Scandal uriaş în lumea sportului care stârneşte reacţii puternice la toate nivelurile. Pe scurt, prima pe care ar urma să o primească campionul David Popovici, pentru medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris este mai mică decât cea a secretarului şi contabilului Federaţiei Române de Canotaj. Trebuie spus că nu vorbim despre ceva ilegal, dar cu siguranţă pare total imoral. Nedrept. Trist. Revoltător, după cum punctează într-o postare pe Facebook şi fostul ministru al Sportului, Eduard Novak.

Nu este ilegal pentru că există o hotărâre de Guvern care reglementează acordarea acestor fonduri de premiere personalului administrativ de la fiecare federaţie în parte. În respectiva hotărâre de Guvern se menţionează că pentru disciplinile individuale, valoarea totală a premiului poate fi de până la 40% din suma totală a premiilor acordate.

În cazul de la canotaj, apar pe această listă de premiere secretarul general şi contabilul cu sume de peste 160.000 de euro. Elisabeta Lipă, care conduce acum Agenţia pentru Sport, spune că sumele din dreptul contabilei vor fi împărţite pentru că federaţia are 60 de angajaţi. Lipă are de dat explicaţii la Guvern, a fost chemată de premierul Marcel Ciolacu pentru a da lămuriri în acest caz. Sumele nu au fost aprobate, nimeni nu a primit nimic, este doar întocmită o listă.

Vezi și
Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » David Popovici - 140.000 de euro, contabila - 162.000 de euro. Scandal uriaş cu primele pentru JO 2024