Antena Meniu Search
x

Video Scene uluitoare la capela unde a fost depus trupul Anei, tânăra ucisă de câini în parcul Lacul Morii

Trupul neînsufleţit al Anei, femeia ucisă de câini în Capitală, a fost depus, în această dimineaţă, la o capelă tot în Sectorul 6. Iar ceea ce s-a întâmplat în continuare acolo... întrece orice scenariu de film de groază.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 26.01.2023, 13:32

Vezi și

La cinci zile după ce o femeie a fost ucisă de o haită de câini maidanezi, războiul declaraţiilor continuă între autorităţi. Scandalul s-a mutat în cimitirul la a cărui capelă a fost depusă Ana Oros pentru ca apropiaţii ei să-şi poată lua rămas bun. Cimitirul era plin de câini, aşa că poliţiştii locali au sunat la ASPA, în jurul orei 9.00 şi au cerut o intervenţie. Patru ore mai târziu, la cimitir nu ajunsese încă nicio echipă de hingheri, aşa că poliţiştii au început să fotografieze animalele. 

Sorin Dărăban - fostul soţ al Anei: Ceea ce s-a întâmplat cu Ana este tragic şi foarte dureros.

Şi, mai ales, revoltător. Au trecut cinci zile de când Ana şi-a pierdut viaţa într-un mod cumplit, iar apropiaţii nu au primit nicio explicaţie. Ştiu doar că planurile împreună s-au spulberat brutal. Sâmbătă dimineaţă, la 9 şi 40 de minute, un apel la 112 anunţa sec moartea unei femei, sfâşiate de câini.

Sorin Dărăban - fostul soţ al Anei: Vestea a fost teribilă, cutremurătoare. Avea planuri cu fiul nostru sa iasă, să-şi petreacă week-end-ul cu fiul nostru. Toţi vinovaţii trebuie să plătească pentru ceea ce s-a întâmplat

Pe acelaşi subiect

Cei responsabili, legal şi moral, fie pasează vina, fie se ascund

Primarul Nicuşor Dan nu a mers ieri la serviciu. În a cincea zi de la moartea Anei, nu a dat nici măcar un mesaj de condoleanţe familiei. Când era un simplu candidat, acelaşi Nicuşor Dan jura că îi trebuie jumătate de an ca primar pentru a scăpa de câinii agresivi din Capitală.

Nicuşor Dan: Eu cred că în 6 luni putem să stângem toţi câinii din Bucureşti!

O promisiune făcută şi în scris, într-un gest de supremă demagogie. La 11 ani distanţă, cuvântul dat se loveşte de realitate - moartea unui om în colţii câinilor sălbăticiţi din oraş.

Şi edilul sectorului 6 dă dovadă de acelaşi instinct de primar: vina lui e mai mică.

Reporter: Ce i-aţi transmite copilului victimei dacă ar fi aici?

Ciprian Ciucu - primarul sectorului 6​: Ce pot sa ii transmit? Poţi să îi transmiţi ceva? Ce cuvinte ar putea să audă acel copil ca să aline durerea? Ce cuvinte? Aş fi blocat! Aş fi încremenit! Îmi pare rău!

Reacţia este un deja vu dureros al unui alt primar

În urmă cu zece ani, Sorin Oprescu plângea în faţa camerelor după moartea lui Ionuţ, băieţelul de patru ani sfâşiat de câini într-un parc din capitală.

Sorin Oprescu: Ce să le spun, doamnă? Vorbe? Nu m-am căţărat niciodată pe durerea cuiva. Ce să vă spun, doamnă? Am trei nepoţi. Putea să fie unul dintre ei? Iertaţi-ne pe toţi! Iertaţi-ne pe toţi dacă puteţi!

Ping-pong-ul cu vina şi responsabilitatea urmează aceeaşi spirală fără sfârşit.

Ciprian Ciucu - primarul sectorului 6​: ASPA nu mai ia câini de pe străzi. Cer demisia doamnei Pungă! cea care a patronat mizeria care se intâmplă acum! Ce s-a întâmplat la ASPA, cel puţin comportamentul ASPA, Este evident că a fost restructurat un serviciu care în 2016 funcţiona cu 90 de angajaţi care prindeau câini, care patrulau pe străzi. Îi vedeam cum ridicau câinii. Acum, funcţionează în două schimburi, cu 13 angajaţi, dintre care o bună parte sunt şoferi.

Câinii maidanezi fac legea

La Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor nu răspunde însă nimeni. Cu o săptămână înaintea tragediei, Poliţia Locală a făcut o sesizare la ASPA că pe terenul de lângă Lacul Morii este o haită de câini.

Colegii Anei au mers ieri în faţa Primăriei Capitalei, pentru a-i aduce un omagiu celei care mereu a luptat pentru cauze nobile.

Colegii Anei: E o moarte anunțată. I-am spus primarului Nicușor Dan. Ai avut noroc că nu a murit. dacă nu faci ceva, dacă nu salvezi ASPA, un bucureștean o să moară mâncat de câini pe mandatul tău. Şi în 6 luni asta s-a întâmplat.

În întreaga ţară, câinii maidanezi fac legea. Un copil de 13 ani a ajuns la spital, în Bucureşti, după ce a fost muşcat de 12 câini pe un câmp din Teleorman.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Scene uluitoare la capela unde a fost depus trupul Anei, tânăra ucisă de câini în parcul Lacul Morii