Antena Meniu Search
x

Video Posibilă răsturnare de situaţie în cazul morţii Anei: Ar fi fost ucisă de câini de luptă. Un nou caz şocant în Teleorman

Au trecut trei zile de la moartea Anei, femeia ucisă de câini în timp ce alerga în zona Lacului Morii, şi tăcerea autorităţilor devine sfidătoare. Reporterii Observator au mers în mai multe zone pline de câini sălbăticiţi din Capitală în care oamenii îşi riscă viaţa zilnic. Aici, au animale care au stăpân sau câini de luptă abandonaţi, deveniţi adevărate fiare. Apropiaţii Anei îşi strigă durerea, în timp ce în ţară se întâmplă alte tragedii: un băiat din Teleorman a fost azi mutilat de maidanezi. Atenţie, urmează informaţii care vă pot afecta emoţional!

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 24.01.2023 , 19:20

Au trecut trei zile de când Ana a fost sfâşiată de câini în timp ce făcea jogging în Capitală, la doi paşi de casă. Autorităţile tac asurzitor, în timp ce rudele şi apropiaţii îşi plâng durerea.

"Mi-e dor de tine, Ana! Pășește în Lumina Lui! Ne vom întâlni acolo mai târziu", a scris pe Facebook soţul. Sâmbătă, femeia va fi înmormântată în Baia Mare, oraşul natal. 

Posibilă răsturnare de situaţie în cazul morţii Anei

Vezi și

Între timp, un nou scenariu începe să prindă contur: Ana ar fi fost ucisă de câini de luptă, sălbăticiţi sau care au stăpân. Iar teoria se confirmă în orice zonă fierbinte din Capitală, cunoscută pentru haitele agresive. 

Pe acelaşi subiect

În Parcul cu Tei din cartierul Titan, animalele fac legea. Nu sunt câini maidanezi, ci animale cu zgardă pe care, dacă le urmăreşti, te duc direct la stăpâni. 

''Cine îi hrăneşte?

Oamenii ăştia care locuiesc pe aici.''

Robert Caraman, dresor caini: Sunt hrăniţi acolo şi formează haite permanente care pot avea un comportament agresiv, teritoriul pronunţat.

La doi paşi, sunt locuri de joacă pentru copii şi terenuri de fotbal. La câteva sute de metri distanţă, în zona Pallady, alţi patru câini stau pe un teren împrejmuit. Gardul e însă plin însă de găuri. 

"Eu scap târziu şi îmi e frică să vin pe jos. Vine soţul să mă ia de la metrou.''

Pentru că, dacă nu ai grijă singur de tine, nimeni nu va avea. Am sunat la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor pentru a le semnala animalele periculoase. 

Reacţiile întârziate nu sunt însă o surpriză. Deşi a murit un om sfâşiat de câini, cei care ar trebui să dea explicaţii în detaliu au avut doar reacţii formale pe Facebook în care s-au scuzat şi acuzat reciproc. După trei zile, e tot tăcere. 

În jurul Capitalei, sunt zeci de locuri în care, dacă ajungi nu ştii dacă mai scapi teafăr. Pe lângă animalele care au stăpâni, câinii de luptă abandonaţi sunt încă o sursă a haitelor agresive.

Marius Chirca, asociație animale: Există foarte multe canise ilegale, se face un trafic incredibil de câini de rasă, înmulțiți ilegal, iar, în momentul în care nu mai pot produce pui, sunt abandonați.

Mihai Dragolea, reprezentant adăpost câini: Ne-a venit o căţea ţinută la montă şi după aia lăsată pe câmp.

Anual, mii de bucureşteni ajung la spital după ce au fost atacaţi de câini. În 2022, doar la Matei Balş, peste 3.500 de oameni au primit îngrijiri medicale. Că situaţia este gravă o arată şi raportul făcut de Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor şi PETA Germania şi care arată că am ales, în locul sterilizării, calea cea mai barbară şi mai scumpă. În perioada 2001 - 2021, au fost eliminați din stradă peste două milioane de câini. Jumătate ar fi fost uciși sau au murit din cauza condițiilor precare din adăposturi, iar primăriile ar fi cheltuit aproximativ 750 milioane de Euro. 

Un nou caz şocant în Teleorman

Nimeni nu plăteşte însă pentru şirul tragediilor fără sfârşit. Azi, un copil de 13 ani din Teleorman, ieşit la plimbare cu mopedul, a fost atacat de o haită feroce. Câinii l-au muşcat sălbatic din cap până în picioare şi l-au lăsat fără o bucată de ureche. Din fericire, copilul a reuşit să se ridice şi să se urce pe un gard de unde l-a salvat o vecină. Băiatul a fost transferat la un spital din București.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Evenimente » Posibilă răsturnare de situaţie în cazul morţii Anei: Ar fi fost ucisă de câini de luptă. Un nou caz şocant în Teleorman