Antena Meniu Search
x

Video Autopsia Anei dezvăluie detalii şocante: Câinii care au atacat-o i-au sfâşiat artera femurală

Primarul Capitalei confundă răspunderea pentru moartea unui om cu jocurile politice. Refuz să intru în jocul acuzaţiilor politice. E prima şi singura reacţie a lui Nicuşor Dan, care vine la 36 de ore de la moartea Anei, femeia sfâşiată de câini în Capitală. A scris o postare online, asta deşi, în campania electorală promitea că dacă ajunge primar, va rezolva problema câinilor maidanezi în cel mult şase luni. Este al treilea edil al Bucureştiului care are mandatul mânjit de sângele unui om ucis de câini. Informaţiile din raportul INML arată chinurile în care a murit Ana. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 23.01.2023, 19:29

Vezi și

Moartea Anei a fost cumplită. Raportul IML arată că pe trupul femeii de 43 de ani au fost atât de multe muşcături că medicii nu au reuşit să le numere pe toate. Câinii i-au secţionat artera femurală. 

"Era dezbrăcată, fără haine pe ea, erau rupte, împrăştiate peste tot, picioare rupte, mâini. Erau murdari de sânge toţi câinii.''

Nicuşor Dan, al treilea edil al Bucureştiului care are mandatul mânjit de sângele unui om ucis de câini

Azi, pe Lacul Morii, hingherii s-au întors. Aceiaşi trei muncitori au bâjbâit haotic pe câmp în speranţa că vor prinde ceva. De la moartea Anei, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a pus mâna doar pe 16 câini, unii dintre ei încă plini de sânge. ASPA, instituţie în subordinea directă a primăriei Capitalei, are un buget de 18 milioane de lei şi 100 de angajaţi, dintre care doar 11 merg în teren. Sunt 20 inspectori de specialitate cu salarii medii de 6.000 de lei pe lună, plus sporuri. Salariul directorului general ajunge la 19.000 de lei. Absurdul este girat de primarul Nicuşor Dan, cel care, pe vremea când era un simplu candidat, promitea fără să clipească.

Pe acelaşi subiect

"Dacă aţi ajunge primar al Capitalei, în cât timp aţi putea rezolva această problemă? (n.r. - a câinilor fără stăpân).

Eu cred că în 6 luni putem să stângem toţi câinii din Bucureşti!"

Acum, de la înălţimea scaunului de edil, Nicuşor Dan vine cu o reacţie halucinantă abia la 36 de ore de la nenorocire. Pe Facebook. 

"Refuz să intru însă în jocul incriminării și acuzațiilor politice. Cine a greșit va plăti.''

Am încercat să vorbim cu Nicuşor Dan despre acest caz. Doar că, la telefon nu răspunde şi la Primărie, azi, în afară de paznic, nu este nimeni care să stea de vorbă cu noi.

Este al treilea primar care are mandatul mânjit cu sângele unui om sfâşiat de câini. Dovadă că România nu se vindecă, nu învaţă şi se schimbă prea puţin. La fiecare tragedie, edilii ies mereu cu acelaşi discurs ipocrit. 

Andreea Anghel: Ne-am întors în timp acum 10 ani când copilul meu a murit. Nu e normal să trăim printre câini.

Valentin Anghel: Era ceva ce n-aş fi vrut să mai văd. Eu ştiu ce înseamnă să pierzi pe cineva. 

Niciunul dintre cei responsabili nu a răspuns solicitărilor reporterilor Observator. Nici ieri, nici azi. Nimeni nu răspunde şi o mână spală pe alta. Diana Pungă, este omul care coordonează ASPA. City manager şi apropiată a lui Nicuşor Dan. Are în grijă alte 12 direcţii din primăria generală pe criterii misterioase. I-ar fi fost secretară în campania electorală actualului primar general şi a primit funcţia fără concurs. A fost nevoie doar ca Nicuşor Dan să garanteze că e eficientă, Pungă refuzând să-şi facă public CV-ul.

Dincolo de bătăliile celor responsabili, pe Ana n-o mai aduce nimeni înapoi. În memoria prietenilor, râmâne omul-lumină, pe care răul l-a învins.

Duhovnicul Anei: Ana a murit din prea multă bunătate, și din convingerea ei nestrămutată că dacă cineva i-a spus "liber" își poate da drumul în coardă liniștită, că nodul e sigur, că dulăii ăia vor fi îndepărtați, că binele învinge.

Bucureştenii se plâng de haitele de câini care terorizează oamenii

Capitala se sălbăticeşte în continuare. În acelaşi sector 6, în cartierul Brâncuşi, haitele de câini terorizează oamenii. În urmă cu 5 zile, după o serie de plângeri ale oamenilor către ASPA, au apărut doi hingheri pentru a lupta cu cel puţin 30 de câini. 

"Asta e piatra ca să pot să mă duc acasă. Mi-am luat apartament în bloc nou şi aici e o haită de câini.''

Ne lăudăm că suntem ţară civilizată din Uniunea Europeană, dar ne confruntăm cu tragedii de lumea a treia. Astfel de imagini cu oameni sfâşiaţi de câini mai întâlnim în India.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Autopsia Anei dezvăluie detalii şocante: Câinii care au atacat-o i-au sfâşiat artera femurală