Antena Meniu Search
x

Video Schema prin care un polițist din Olt ar fi furat din rețea curent electric. Energia nu era contorizată și nici facturată

Un poliţist din Olt este anchetat de superiori după ce a devenit suspect că făcea parte dintr-o reţea de hoţi de curent electric. Potrivit anchetatorilor care au făcut percheziţii inclusiv în casa angajatului MAI, gruparea măsluia contoarele de energie electrică. 

De Cristina Oprea la 17.10.2022, 14:14
Vezi și

9 persoane au ajuns la audieri iar trei au fost plasate sub control judiciar. 

IPJ Olt a transmis un comunicat prin care condamnă faptele polițistului. Spune că acestea contravin eticii profesiei pe care o are și că nu vor rămâne nepedepsite. Asta deoarece, concret, pe lângă ancheta condusă de procurori privind furtul de energie electrică, se mai face o anchetă internă, de data aceasta în cadrul IPJ Olt, mai exact o cercetare disciplinară care îl vizează pe angajatul MAI. 

Hoții foloseau de dispozitive pe care le montau în contoarele de energie electrică

În ceea ce privește felul în care procedau, în care se fura energie, din primele cercetări a reieșit faptul că hoții se foloseau de dispozitive pe care le montau în contoarele de energie electrică. Acestea erau controlate prin telecomandă și permiteau consumul direct din rețea, fără ca energia să fie contorizată și, bineînțeles, fără să fie facturată. Polițistul anchetat are 51 de ani, lucrează în Caracal și are o experiență de 25 de ani, iar, în prezent, activa în Departamentul de Criminalistică.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Schema prin care un polițist din Olt ar fi furat din rețea curent electric. Energia nu era contorizată și nici facturată