Antena Meniu Search
x

"Apometrele se schimbă obligatoriu. Costă 300-500 de lei!" Un anunţ fals a alertat Aradul: "Atenţie la escroci!"

Un anunţ fals privind schimbarea contra cost a contoarelor de apă din municipiul Arad este răspândit în cutiile poştale. Mesajul susţine că procedura este obligatorie şi costă câteva sute de lei, ceea ce a alertat autorităţile, care transmit că numele Companiei de Apă Arad este folosit ilegal şi că schimbarea contoarelor cu unele inteligente se face gratuit, relatează Agerpres

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 11:38

"Apometrele se schimbă obligatoriu. Costă 300-500 de lei!" Un anunţ fals a alertat autorităţile din Arad: "Atenţie la escroci!"
"Apometrele se schimbă obligatoriu. Costă 300-500 de lei!" Un anunţ fals a alertat autorităţile din Arad: "Atenţie la escroci!" - Glasul Aradului / Observator

Compania de Apă Arad a transmis, miercuri, un avertisment public privind posibilitatea ca oamenii să fie înşelaţi după răspândirea anunţului tipărit.

"Atenţie la escroci! În ultimele zile, în municipiu, unii utilizatori ai serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare au primit în cutiile poştale anunţuri în care apare indicat şi numele Companiei de Apă Arad, cu oferte pentru achiziţionarea de contoare cu citire la distanţă. În anunţul respectiv e trecut şi preţul pentru un contor, care variază între 300-500 lei, dar şi 100 de lei - montajul pentru un contor. Compania de Apă Arad avertizează: nu luaţi în seamă aceste anunţuri! Înlocuirea vechilor contoare mecanice cu cele noi, cu citire la distanţă, este gratuită! Utilizatorii nu trebuie să plătească nici contorul şi nici montarea acestuia", a transmis Compania de Apă.

Conform sursei citate, înlocuirea contoarelor se face în cadrul implementării proiectului finanţat din fonduri europene "Digitalizarea infrastructurii de apă şi apă uzată a operatorului regional în municipiul Arad - contorizare inteligentă". Acţiunea de înlocuire se face etapizat, pe cartiere, iar clienţii din zonele vizate de implementarea proiectului primesc notificări la domiciliu cu cel puţin 24 de ore înainte.

Până în prezent, prin programul aflat în derulare au fost schimbare aproximativ 4.300 de contoare, iar până la finalul anului numărul dispozitivelor inteligente montate va ajunge la 11.000. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Apometrele se schimbă obligatoriu. Costă 300-500 de lei!" Un anunţ fals a alertat Aradul: "Atenţie la escroci!"