Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Show de echitaţie organizat în scop caritabil, în Suceava. Copiii, fascinaţi de numerele de dresaj

La doar câţiva kilometri de municipiul Suceava, la Mitocu Dragomirnei, un adevărat spectacol de călărit i-a încântat ieri pe cei prezenţi la un centru de echitaţie. Organizat în scop umanitar pentru a ajuta persoanele cu dizabilităţi, evenimentul a inclus acrobaţii ecvestre, sărituri peste obstacole şi demonstrații de dresaj. La final, participanţi s-au strâns la un foc de tabără.

de Angela Bertea

la 21.07.2024 , 09:20

Aflat la cea de-a treia ediţie, evenimentul Catalan a oferit iubitorilor de cai un spectacol inedit de echitaţie. Cuvintele-cheie care au definit animalele au fost: inteligenţă, eleganţă şi putere. "Am venit cu trei numere de... să zicem aşa dresaj spaniol. Toţi caii noştri sunt spanioli. Noi ne antrenăm zilnic făcând diferite numere", a declarat Ionuț Cățean, dresor de cai.

Fondurile strânse vor fi folosite pentru terapia copiilor și adulților cu dizabilități

Forţa cailor a fost împletită cu puterea motoarelor de teren. Copiii au fost cei mai încântaţi. "E un sentiment foarte plăcut pentru că crezii o relaţie anumită cu animalul respectiv şi mi se pare foarte plăcut să vii şi să trăieşti acest sentiment de fericire", spune un copil. Spectacolul ecvestru a fost, în esență, unul umanitar. Fondurile strânse vor fi folosite pentru terapia copiilor și adulților cu dizabilități.

Vezi și

"E un mic festival cu referire la cai şi ceea ce se întâmplă în jurul calului, pe cal. Pentru toată lumea e câte ceva de văzut, de simţit, de trăit", a declarat Cătălin Siminiuc, organizator. Spectacolul ecvestru a continuat cu un concert de muzică country, iar seara, cu un foc de tabără. 

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Show de echitaţie organizat în scop caritabil, în Suceava. Copiii, fascinaţi de numerele de dresaj