Antena Meniu Search
x

Video Simona Halep vrea să îşi primească înapoi punctele WTA. Pe ce loc ar ajunge în lume dacă se va aplica măsura

Simona Halep ar putea reveni pe teren în Statele Unite, în mai puţin de două săptămâni. Organizatorii Miami Open, care începe pe 19 martie, i-au oferit deja un wild card, adică o invitaţie specială pentru participarea la competiţie. Simona ar putea juca şi pentru echipa României, ca să ajungă apoi la olimpiada de la Paris.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 08.03.2024, 15:26

Vezi și

Simona Halep se va întoarce în ţară în această noapte. Sportiva a avut prima reacţie pe contul de Instagram, la câteva ore după anunţul oficial al Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Interviu exclusiv în AntenaPLAY cu Simona Halep, după decizia TAS.

"Simona HalepÎn ciuda faptului că m-am confruntat cu acuzații descurajante și o opoziție formidabilă, starea mea a fost ancorată în convingerea mea neclintită de a fi o sportivă curată. Această încercare a fost o dovadă a rezistenței, iar triumful adevărului este o justificare dulce-amăruie care, deși întârziată, este nespus de îmbucurătoare", a scris tenismena, care abia aşteaptă să joace din nou un meci oficial.

Halep a primit invitaţia de participare la turneul de la Miami

Pe acelaşi subiect

Reporter: "Când o vedem pe teren?"

Stere Halep, tatăl Simonei Halep: Pe cât posibil, sa vedem în funție de cum e pregătită.

De altfel, întrebarea se află pe buzele tuturor în acest moment. Toată lumea așteaptă să o vadă din nou pe Simona cu racheta în mână. Medicul care a consiliat-o pe Halep timp de zece ani a declarat în exclusivitate pentru Observator că sportiva a primit deja invitaţia de participare la turneul de la Miami, care începe pe 19 martie.

Daniela Safta, medic: Mergem la Miami, reluăm încet circuitul de tenis şi sunt convinsă că având meciuri ea va ajunge să performeze acolo unde îşi pune ştacheta, pentru că poate. La Miami o susţin şi personal, voi fi acolo. Ea e un mental foarte puternic, o motricitate care eu cred că, antrenată bine în toată perioada asta de lungă aşteptare şi, reluându-şi acum locul într-un circuit, o să-i dea şi mai multă încredere decât a avut până acum.

Mihai Covaliu, Președinte la Comitetul Olimpic și Sportiv Român: Sper să îşi primească punctele înapoi pe care le-a pierdut în momentul în care această decizie a fost luat-o împotriva ei şi ca un vis, dacă pot spune aşa, un vis olimpic, sper să o vedem pe zgura de la Roland Garos, la Jocurile Olimpice, acolo unde ea se simte cel mai bine şi acolo unde ea joacă tenisul cel mai bun şi cel mai frumos.

Halep are prioritate la aceste "wild cards" graţie statutului de fost lider mondial

În momentul suspendării, Simona era pe locul 9 în clasamentul mondial, cu 3025 de puncte. În iulie 2023 ajunsese pe 54, cu 1000 de puncte. Dacă acest punctaj ar fi "îngheţat" şi aplicat pe clasamentul la zi, Halep ar fi pe poziţia 69, suficientă pentru a participa pe tabloul principal la marile turnee ale lumii.

În caz contrar, constănţeanca are doar varianta unor invitaţii speciale pentru a reveni la marile turnee. Vestea bună este că Halep are prioritate la aceste "wild cards" graţie statutului de fost lider mondial.

După Miami, încep turneele pe zgură. Primul important este peste ocean, la Charleston, în prima săptămână din aprilie. Urmează meciul pe echipe cu Ucraina, programat în. Florida, pe 12-13 aprilie. Este şansa Simonei de a visa la Olimpiada de la Paris, pentru că participarea este condiţionată de o prezenţă în echipa naţională.

Apoi, tenisul se mută în Europa. Mai întâi la Stuttgart, apoi la Madrid, unde Simona are în palmares două trofee, în 2016 şi 2017, şi la Roma, turneu câştigat de Halep în 2020. Sezonul pe zgură se termină la Roland Garros, acolo unde Simona a obţinut primul titlu de Grand Slam, acum şase ani.

Virgina Ruzici, managerul cu care Simona a lucrat timp de 14 ani, se aşteaptă ca Simona sa revină în top 10 curând.

Virgina Ruzici: Cred ca toți care o iubim și toată țara este euforică, ne vom aștepta din nou la mari rezultate din prtea ei pentru ca după părerea mea este în stare de orice. Va juca cu multă inteligenţă şi entuziasm aşa cum o ştim pe Simona şi bineînţeles sa nu ne aşteptam la un rezultat în primul turneu pe care îl va juca, sa câştige turneul.

Şi cei mai titraţi jucatori de tenis şi antrenori din toata lumea s-au bucurat de verdict. Stan Wawrinka, Juan Martin del Potro, Boris Becker, Billie Jean King sau Alize Cornet au aplaudat-o pe Simona. Cel mai emoţionant mesaj a venit din partea antrenorului cu care a câştigat primul Grand Slam din carieră. Darren Cahill a postat pe instagram o poză cu Simona care sărută trofeul de la Rolland Garros şi a scris cuvintele - Integritate, onestitate şi un luptător până în măduva oaselor. Bine te-ai întors acolo unde îţi e locul! , i-a transmis australianul.

Mesajul lui Patrick Mouratoglou

Francezul Patrick Mouratoglou, care şi-a asumat responsabilitatea oferirii suplimentului care s-a dovedit contaminat, a scris scurt pe Instagram - Adevărul a fost dezvăluit. Iar pe contul personal de pe reteaua de socializare X a comentat - Nedreptatea este incredibilă. Totul trebuie să se schimbe.

Gheorghe Hagi, manager Farul Constanţa: O victorie mare a ei, pentru ea și Stuff-ul ei care au ajutat o sa convingă TAS de corectitudinea ei. Bravo ei! Să vină, sa înceapă treaba! 

Ciprian Marica: Am primit vestea ca pe o mare victorie. Ca atunci cand a castigat un GS. Dovedește, încă o dată, ca n-a fost vina ei.

Simona Halep a fost acuzată şi că au fost nereguli în paşaportul biologic. O "găselniţă odioasă", susţine medicul personal al tenismenei. Forul mondial anti doping arată clar că fiecare sportiv e reponsabil pentru prezența în corp a oricărei substante interzise. Judecătorii de la Lausanne au decis că în cazul Simonei a fost un dopaj accidental şi că nu poate fi declarata vinovată de o neglijenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Simona Halep vrea să îşi primească înapoi punctele WTA. Pe ce loc ar ajunge în lume dacă se va aplica măsura