Antena Meniu Search
x
LIVE

Şoferul unui microbuz şcolar, prins beat la volan, pe un drum din Dâmboviţa. Ce alcoolemie avea bărbatul

Un şofer de microbuz pentru transportul elevilor din Dâmboviţa a fost prins băut în trafic de poliţiştii care organizau o acţiune de verificare transport şcolar, informează, vineri, IPJ Dâmboviţa.

De Redactia Observator la 03.02.2023, 11:52
Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

"Poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Moreni au oprit pentru control, pe DJ 710A, în localitatea Valea Lungă, un autovehicul destinat transportului de elevi. După verificarea legalităţii documentelor, conducătorul auto, un bărbat de 55 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat", precizează reprezentanţii IPJ Dâmboviţa.

Şoferul a fost amendat cu 2.900 de lei şi i s-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile. Acţiunea derulată vineri de poliţiştii dâmboviţeni, la orele de intrare la curs şi la cele de terminare a cursurilor, va consta în verificarea documentelor şi avizelor necesare efectuării transportului de elevi, deţinerea permisului de conducere valabil pentru tipul de vehicul, valabilitatea inspecţiei tehnice, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

"De asemenea, poliţiştii se asigură că se respectă şi destinaţia pentru care au fost repartizate aceste autovehicule, precum şi legalitatea desfăşurării acestui tip de transport cu autovehicule destinate transportului de persoane efectuat de diverşi operatori de transport. Pe lângă verificarea documentelor, conducătorii de autovehicule sunt testaţi cu aparatul etilotest. Şi în perioada următoare, poliţiştii de la rutieră vor continua acţiunile de control şi vor susţine lecţii de educaţie rutieră în unităţile de învăţământ", mai informează IPJ Dâmboviţa. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Şoferul unui microbuz şcolar, prins beat la volan, pe un drum din Dâmboviţa. Ce alcoolemie avea bărbatul

Breaking news

Proiectul de plafonare a tarifelor RCA pe şase luni, retras de ASF

Proiectul de plafonare a tarifelor RCA pe şase luni, retras de ASF