Antena Meniu Search
x

Video Tarifele parcării de la aeroportul din Iași, la fel de scumpe ca un city break. Cât trebuie să plătească oamenii pentru 24 de ore

La aeroportul din Iaşi, parcarea ne poate costa cât un bilet de avion dus-întors, dacă plănuim să plecăm într-un City Break şi să ne lăsăm maşina acolo. Măsura de creştere a preţului de parcare este una intenţionată şi ar avea scopul de a-i determina pe oameni să nu mai vină cu maşina personală la aeroport, ci să folosească mijloacele de transport în comun. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 06.02.2023, 14:41

Vezi și

Tarifele sunt duble față de în urmă cu două săptămâni, în special dacă este vorba despre tarifele pentru mai mult de 24 de ore, timp în care este lăsată mașina în parcarea Aeroportului Internațional din Iași. Fiind cel mai mare aeroport din zona Moldovei și cu cele mai multe curse către cele mai multe destinații, foarte multe persoane aleg să-și lase mașina în parcarea aeroportului.

Pentru 24 de ore, oamenii trebuie să plătească 60 de lei

Astfel, cei care lasă mașina în parcare pentru 24 de ore, trebuie să plătească 60 de lei, preț la care se adaugă pentru fiecare zi suplimentară încă 50 de lei. Cine pleacă cu un zbor spre Bologna din Iași și retur, plătește 290 de lei pe biletul de avion, cu plecarea joi seara și întoarcere marți. La întoarcere însă, va fi nevoit să plătească încă 260 de lei pentru parcare, dacă își lasă mașina în aeroport. 

Doar prețul pentru parcarea de o oră a rămas la fel, 5 lei, însă în limita a doar șase ore. De asemenea, se plătește fiecare minut petrecut în aeroport, nu există acele 10-15 minute gratuite. Toți cei care ajung aici spun că sunt prețuri prea mari în zona Moldovei, dar și față de cele din străinătate. 

Decizia a fost luată tocmai pentru a descuraja oamenii să vină cu mașinile la aeroport, mai ales că numărul de locuri de parcare este mai mic acum, de doar 180, față de 240, cât erau în urmă cu câteva săptămâni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Tarifele parcării de la aeroportul din Iași, la fel de scumpe ca un city break. Cât trebuie să plătească oamenii pentru 24 de ore