Antena Meniu Search
x

Video Tinerele din Africa de Sud poartă pistol, pentru a combate abuzul și crimele. O femeie este ucisă la fiecare 3 ore

Femeile africane apelează la arme pentru a combate violul și flagelul crimelor, după ce nivelul violențelor în Africa de Sud a atins niveluri record. Potrivit ultimelor statistici, o femeie este ucisă în Africa de Sud, la fiecare trei ore.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 08.02.2021, 13:25

Femeile din Africa de Sud se înarmează, pentru a se apăra de agresori - Profimedia

Femeile din Africa de Sud poartă pistoale, pentru protecție

Zeci de femei au început să-și cumpere arme de foc, cu care se antrenează într-un poligon de tir din apropiere de Johannesburg. Din păcate, învățarea modului de utilizare a pistolului a devenit un mijloc de protecție într-o țară în care o femeie este ucisă la fiecare trei ore, potrivit news.yahoo.com.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru prima dată în viața ei, tânăra Ntando Mthembu ține un revolver în mâini. Fără să ezite, ea trage 10 gloanțe către o țintă de carton.

Verișoara lui Mthembu, în noiembrie trecut, a rămas singură acasă câteva ore, a fost violată în grup și apoi ucisă. "Înainte să mi se întâmple, vreau să fiu pregătită", a spus Mthembu, în vârstă de 33 de ani.

Africa de Sud se numără printre cele mai violente țări de pe Pământ, iar ratele de omucidere sunt în continuă creștere.

În 2019-2020, țara a suferit 21.325 de crime, conform ultimului raport anual al poliției - în creștere cu 1,4% față de anul precedent. Și rata feminicidului este de cinci ori mai mare decât media globală.

"Femeile sunt ținte în această țară", spune Matsie Noge, un alt participant la instruirea organizată de asociația Gun Owners of South Africa (GOSA).

Ea și-a adus fiica de 24 de ani la sesiune, rezervată exclusiv femeilor. "Ar fi trebuit să fac asta înainte, când avea 15 ani", a adăugat Noge.

Fiecare minut contează

Cursurile de tir se adresează în special femeilor tinere, cel mai mult afectate statistic de abuzuri, spune Themba Kubheka, care a organizat instruirea.

"Fiecare femeie de aici cunoaște o alta care a fost violată, jefuită, atacată. Fiecare dintre ele are o poveste despre crimele din această țară"

Pentru Kubheka, scopul antrenamentului este de a dota femeile cu abilități imediate de autoapărare într-o situație periculoasă.

"În loc să aștepte ajutor, trebuie să poată răspunde mai întâi", spune, menționând că poliția sud-africană are nevoie, în medie, de 15 minute pentru a ajunge când este alertată de un caz de agresiune.

După ce a tras trei gloanțe, Nthabiseng Phele, în vârstă de 32 de ani, își așează revolverul pe stand. "Ținând arma mi-a amintit de grozăvia prin care am trecut, de momentul în care mi-aș fi dorit să am una", spune ea încet.

În urmă cu nouă ani, a fost violată în dormitorul ei de un vecin care a urcat pe fereastră în casa pe care o împărțea cu părinții ei din suburbiile din Johannesburg.

Ea nu a depus plângere penală împotriva atacatorului său și nu a primit niciun sprijin. Părinții ei au admonestat-o ​​pentru propriul viol, acuzând-o că aduce rușine familiei. Când Phele i-a spus unui prieten ce s-a întâmplat, a violat-o și acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tinerele din Africa de Sud poartă pistol, pentru a combate abuzul și crimele. O femeie este ucisă la fiecare 3 ore