TIR din Polonia încărcat cu aproape 16.000 de kilograme de gunoaie, întors din drum la Vama Borş

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 11.06.2021, 14:25.
Actualizat: 11.06.2021, 14:27

Un TIR care venea din Polonia şi care a vrut să intre în România pe la Vama Borş a fost întors din drum, iar accesul nu i-a fost permis în România, după ce s-a constatat că transporta deşeuri în cantitate de aproape 16.000 de kilograme.

TIR din Polonia intră în țară prin Vama Borş

TIR din Polonia încărcat cu aproape 16.000 de kilograme de gunoaie, întors din drum la Vama Borş

Hepta/ imagine ilustrativă

"Poliţiştii de Frontieră de la Poliţia de Frontieră Borş au efectuat pe sensul de intare în ţară controlul specific al unui automarfar condus de un cetăţean polonez în vârstă de 43 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, îmbrăcăminte şi încălţăminte uzate, de la o societate din Polonia pentru o firmă din România”, a transmis Laura Bondar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Bihor.

TIR-ul era încărcat cu haine şi încălţăminte uzate

Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la legalitatea transportului şi au solicitat sprijin din partea reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

Citește și:

"În urma controlului s-a stabilit că automarfarul era încărcat cu îmbrăcăminte şi încălţăminte uzate, dar acestea erau de fapt deşeuri în greutate totală de 15.920 de kilograme. În urma verificărilor s-a stabilit că pentru întreaga încărcătură transportată, şoferul automarfarului nu a prezentat documentaţia necesară pentru importul de deşeuri, a arătat Laura Bondar, potrivit news.ro.

Autorităţile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru transportul rutier şi mărfurile transportate.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.