Antena Meniu Search
x

Video Tragedia în care 17 români au murit după ce au băut spirt contrafăcut. Pedepse de peste 20 de ani pentru vinovaţi

Doi iordanieni si un irakian, care au vândut spirt contrafăcut în România, la începutul pandemiei, au fost condamnaţi pentru omor calificat. 17 oameni din Iaşi şi Sibiu au murit după ce au consumat amestecul din metanol, apă și vopsea de ouă. Curtea de Apel Iaşi a decis o pedeapsă de peste 20 de ani de închisoare cu executare pentru cei care au comercializat amestecul fatal. Ancheta a scos la iveală o informaţie şocantă: în aprilie 2020, primăria Plugari din Iaşi a împărţit 1.300 de pungi care conţineau şi acest spirt, pentru fiecare casă din comună. La scurt timp au început să moară oameni intoxicați. 

de Redactia Observator

la 05.03.2024, 20:46

Vezi și

Operațiunea s-a desfășurat într-un spațiu închiriat din comuna Dobroiești, județul Ilfov, după după declararea pandemiei cauzate de COVI19 la nivel mondial și a stării de urgență la nivel național.

Cei doi inculpați, de cetățenie iraniană, respectiv irakiană și fiul unuia dintre aceștia au luat hotărârea de a contraface alcool sanitar cu ajutorul altor compuși decât cei utilizați de către producători autorizați de a-l vinde potențialilor clienți, cu scopul de a obține un folos material injust.

Spirtul vândul de arabi conținea metanol (alcool metilic)

Aceștia au preparat o soluție care să imite alcoolul sanitar, având în compoziție alcool metilic în cantități mari, așa cum rezultă din analizele toxicologice efectuate în cauză. Ulterior, au oferit și livrat reprezentanților unei societăți comerciale din Iași mai multe baxuri conținând peturi a câte 500 de ml pe care erau afișate etichete inscpriționate alcool sanitar Sante Med, inducându-i în eroare cu privire la calitatea produsului vândut.

Reprezentanții societății din Iași au distribuit produsele achiziționate mai multor agenți economici de pe raza județului Iași, iar în intervalul 15 aprilie - 24 aprilie s-a înregistrat decesul mai multor persoane, urmare a folosirii sau ingestiei de alcool sanitar contrafăcut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tragedia în care 17 români au murit după ce au băut spirt contrafăcut. Pedepse de peste 20 de ani pentru vinovaţi