Antena Meniu Search
x

Video Tudor a pierdut toată agoniseala de-o viață, după viitura devastatoare din Dâmbovița: "Ne-a luat tot. Am renunţat la tot ce aveam"

Bilanţ dureros, în prima zi de pauză după două săptămâni de furtuni şi viituri de o violenţă rar întâlnită. Femeia din Argeş luată aseară de puhoaie a murit la spital. Iar în Dâmboviţa, localnicii se miră că au scăpat cu viaţă. Apele au răvăşit o comună cu cinci mii de oameni. În urma lor au lăsat tone de mâl, animale moarte şi bucăţi din gardurile sfărâmate. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 04.06.2023, 20:11

Vezi și

Apele au năvălit ca o cascadă de pe dealurile care înconjoară localitatea Râncu, din apropiere de Târgovişte. O rupere de nori a adus apă cât pentru două săptămâni. Viitura formată a luat cu ea tot ce a găsit în cale. În urma puhoaielor a rămas un peisaj care i-a îngrozit şi descurajat pe localnici.

Alin Stan, reporter Observator: 30 de minute de ploaie torenţială au fost suficiente ca oamenii din comuna Runcu, judeţul Dâmboviţa să rămână fără nimic. Au fost luate animale, iar acum oamenii încearcă să-şi scoată nămolul din curte cu roaba. 

Şuvoaiele învolburate şi-au încercat puterea şi pe oameni

Tudor a fost pus la pământ de torenţi şi s-a temut să nu moară în mijlocul apelor. 

Pe acelaşi subiect

Tudor, localnic: Ne-a luat căruţa, putine, ne-a luat tot ce poţi să ai într-o gospodărie. Găinile toate, nu am mai reuşit să salvez una. Pe mine m-a trântit apa jos. Mi-au rămas picioarele înfipte în mâl, nu am mai putut să ies şi până la urmă am renunţat la tot ce aveam. 

Viitura devastatoare i-a făcut pe mulţi localnici să se gândească la plecare, într-o localitate ferită de pericolul inundaţiilor. 

Tudor, localnic: Nu avem ce să facem decât să ne mutăm, că podul acesta a fost blocat. Nora mea nu s-a putut duce la servici, pentru că nu a avut pe unde să iasă. 

Viitura a măturat străzile şi la Câmpeni, în Alba

Oamenii nu au reuşit să închidă un ochi toată noapte de frica apei care le putea intra oricând în case. La 12 ore după terminarea codului portocaliu în judeţul Gorj, apele râului Jiu au rămas la fel de învolburate. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: În zona de munte a judeţelor Gorj şi Hunedoara a plouat în mai puţin de o oră cât pentru o lună întreagă. Iar acest lucru se vede şi în debitul tot mai crescut al Jiului, râu ce traversează cele două judeţe. Momentan râul este sub cota de atenţie, dar monitorizat în permanenţă de angajaţii de la Apele Române. 

Furtunile s-au oprit astăzi, dar vremea s-a răcit brusc

La nouă dimineaţa, la Vârful Omu temperatura era la pragul îngheţului, iar la Piteşti erau doar opt grade Celsius. 

Diferenţe mari de temperatură au fost şi după-amiază. În Oltenia, termometrele arătau vreme de toamnă. La Drăgăşani, temperatura a scăzut cu 12 grade şi a ajuns la jumătate, aproape, faţă de ieri. Meteorologii spun că temperaturile vor mai creşte zilele următoare, dar revin şi ploile, în Transilvania, Maramureş, Crişana, Banat şi Oltenia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Tudor a pierdut toată agoniseala de-o viață, după viitura devastatoare din Dâmbovița: "Ne-a luat tot. Am renunţat la tot ce aveam"