Antena Meniu Search
x
LIVE

Video "Vai de noi şi de noi! Uitaţi-vă câtă apă e, băi frate!" O femeie din Argeş a murit, după ce a fost luată de ape. Puhoaiele au măturat totul în calea lor

Vijelii şi viituri în serie lovesc fără încetare, de două nopţi, zone întinse din Transilvania, Oltenia şi Muntenia. În 10 ore, meteorologii au dat 28 de avertizări cu cod roşu, portocaliu şi galben. Iar furtunile s-au dovedit a fi necruţătoare. O femeie din Argeş şi-a pierdut viaţa, după ce a fost luată de puhoaie şi scoasă în stop cardio-respirator din apele învolburate. În Gorj, Alba şi Mehedinţi, vijeliile au smuls acoperişuri, au rupt copaci şi au produs inundaţii care i-au înspăimântat pe localnici.

De Diana Speretoiu la 04.06.2023, 07:47
Vezi și

Localnici: Vai de noi şi de noi! Uitaţi-vă câtă apă e, băi frate!

- Aoleu, să nu ne ia maşina! Rupe gard, rupe tot!

A murit luată de ape

La Runcu, în apropiere de Târgovişte, străzile nu se mai vedeau de sub ape. Localnicii au rămas izolaţi în casele ca nişte insule până s-au retras apele.

Pe acelaşi subiect

Şi tot în Dâmboviţa, în comuna Râu Alb, apele au umplut străzile în câteva clipe.

În judeţul Alba, la Câmpeni, 20 de curţi au fost inundate seara trecută, după o ploaie torenţială care a inundat oraşul.

Bărbat: A fost o rupere de nori şi viitura continuă.

Iar ieri, în Argeş, o femeie a fost luată de viitură. Martorii au reuşit să o scoată din apele învolburate, iar medicii au început imediat resuscitarea. Inima ei a pornit, iar o ambulanţă SMURD a dus-o la spital. Chiar şi aşa, eforturile medicilor au fost în zadar. Din păcate, în cele din urmă femeia a fost declarată decedată.

O rupere de nori a adus puhoaie şi pe străzile din Târgu Jiu. Canalizările nu au mai făcut faţă, iar şoferii au înaintat cu greu.

Diana Speretoiu, reporter Observator: După o ploaie torenţială de câteva zeci de minute aşa arată multe străzi din Târgu Jiu. Traficul a fost paralizat şi o adevărată aventură a fost să mergi chiar şi pe trotuar.

Mai multe mesaje RO-Alert au curs toată după-amiază pentru a-i avertiza pe localnici să rămână în case.

Localnic: Unde să mă duc? Nu pot să le iau, am şi eu trei lemne acolo. Acum când să ies afară ce să fac? Să mă uit la ce? Că nu pot să fac un pas. Pentru ce plătim?

Chiar şi strada pe care stă directorul companiei de canalizare din Târgu Jiu a fost acoperit de apă. Şoferii care s-au încăpăţânat să înainteze prin şuvoaie au rămas în apă şi s-au ales cu maşinile stricate.

Șofer: Am intrat cu ea în apă şi a luat foc, pur şi simplu. A ajuns aici, la motor.

La Drobeta Turnu Severin, furtuna a adus clipe de groază. Acoperişul unui bloc a fost luat pe sus de rafalele furioase şi s-a prăbuşit peste trei maşini, pe care le-a făcut bucăţi. Doar o minune a făcut ca nimeni din zonă să nu fie rănit.

Într-o pădure de la marginea oraşului, un copac a fost lovit de fulger. Doi tineri au trecut pe lângă moarte - bucăţi din arbore au căzut peste maşina lor.

Vremea extremă a surprins turiştii pe munte, la Rânca. Cerul era împărţit în două.

Diana Speretoiu, reporter Observator: În timp ce, în dreapta mea, vedem pădurea scăldată în razele soarelui, câţiva paşi mai spre nord, găsim altă privelişte: norii care anunţă furtuna.

Acest cuplu din Ilfov este pasionat de munte şi nu se află prima dată la poalele Vârfului Păpuşa. Pentru că a plouat şi nu puteau merge pe potecă spre creste, cei doi drumeţi au luat la pas Transalpina care e încă închisă pentru maşini.

Turist: Aproape zece kilometri dus, zece întors. Noi eram adepţii la traseu pe iarbă, dar e prea ud pe acolo şi aşa am preferat să încercăm asfaltul.

Până astăzi la miezul nopţii este cod portocaliu sau galben de inundaţii pe mai multe râuri din Gorj, Mehedinţi, Vâlcea şi Olt.

La nici 10 kilometri de Sebeş, inundaţiile au măturat tot ce le-a stat în cale. Torenţii puternici au rupt poduri, au luat pe sus animale şi maşini. Zeci de case au fost inundate.

Soţi: E dresingul, e plin. Toate haine sunt în curte afară. Apa a fost până aici. Au scos nămolul de aici cu maşini, cu găleţi, cu lopeţi.

Vijeliile îşi vor face de cap la noapte în aproape toată ţara, mai ales în zonele de munte. Izoltat astăzi au căzut şi peste 80 de litri de apă pe metru pătrat, cât pentru o lună întreagă. 10 judeţe sunt în continuare sub cod portocaliu de vreme extremă până la ora 22:00. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » "Vai de noi şi de noi! Uitaţi-vă câtă apă e, băi frate!" O femeie din Argeş a murit, după ce a fost luată de ape. Puhoaiele au măturat totul în calea lor