Antena Meniu Search
x

Video "Aoleu, să nu ne ia maşina!". Cod roşu de nenorociri. Momente de groază în timpul furtunilor necruțătoare

Vijelii şi viituri în serie au lovit fără încetare, de azi noapte, zone întinse din Transilvania, Oltenia şi Muntenia. În 10 ore, meteorologii au anunţat 24 de avertizări cu cod roşu, portocaliu şi galben. Iar furtunile s-au dovedit necruţătoare. O femeie din Argeş a fost luată de puhoaie şi scoasă în stop cardio-respirator din apele învolburate. În Gorj, Alba şi Mehedinţi, stihiile au smuls acoperişuri, au frânt copaci şi au adus inundaţii care au înspăimântat localnicii. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 03.06.2023, 19:43

Vezi și

"Vai de noi şi de noi! Uitaţi-vă câtă apă e, băi frate! Aoleu, să nu ne ia maşina! Rupe gard, rupe tot!". La Runcu, în apropiere de Târgovişte, străzile nu se mai vedeau de sub ape.

Localnicii au rămas izolaţi în casele ca nişte insule până s-au retras apele, iar în Argeş o femeie a fost luată de viitură. Martorii au reuşit să scoată din apele învolburate, iar medicii au început imediat resuscitarea. Inima ei a pornit, iar o ambulanţă SMURD a dus-o la spital.

O rupere de nori a adus puhoaie şi străzile din Târgu Jiu

Canalizările nu au mai făcut faţă, iar şoferii au înaintat cu greu. 

Pe acelaşi subiect

Diana Speretoiu, reporter Observator: După o ploaie torenţială de câteva zeci de minute aşa arată multe străzi din Târgu Jiu. Traficul a fost paralizat şi o adevărată aventură a fost să mergi chiar şi pe trotuar. 

Mai multe mesaje RO-Alert au curs toată după-amiază pentru a-i avertiza pe localnici să rămână în case. Chiar şi strada pe care stă directorul companiei de canalizare din Târgu Jiu a fost acoperit de apă. Şoferii care s-au încăpăţânat să înainteze prin şuvoaie au rămas în apă şi s-au ales cu maşinile stricate. 

La Drobeta-Turnu Severin, furtuna a adus momente de groază. Acoperişul unui bloc a fost luat pe sus de rafalele furioase şi s-a prăbuşit peste trei maşini, pe care le-a făcut bucăţi. Doar o minune a făcut ca nimeni din zonă să nu fie rănit. Într-o pădure de la marginea oraşului un copac a fost lovit de fulger. Doi tineri au trecut pe lângă moarte - bucăţi din arbore au căzut peste maşina lor. 

Vremea extremă a surprins turiştii pe munte, la Rânca. Cerul era împărţit în două

Diana Speretoiu, reporter Observator: Frumuseţea muntelui stă chiar şi în vremea schimbătoare. Şi în timp ce, în dreapta mea, vedem pădurea scăldată în razele soarelui, câţiva paşi mai spre nord, găsim altă privelişte: norii care anunţă furtuna.

Un cuplu din Ilfov este pasionat de munte şi nu se află prima dată la poalele Vârfului Păpuşa. Pentru că a plouat şi nu puteau merge pe potecă spre creste, cei doi drumeţi au luat la pas Transalpina, care e încă închisă pentru maşini.

Cod portocaliu sau galben de inundaţii pe mai multe râuri din Gorj, Mehedinţi, Vâlcea şi Olt

La nici 10 kilometri de Sebeş, inundaţiile au măturat tot ce le-a stat în cale. Torenţii puternici au rupt poduri, au luat pe sus animale şi maşini. Zeci de case au fost inundate. 

Vijeliile îşi vor face de cap la noapte în aproape toată ţara, mai ales în zonele de munte. Izolat astăzi au căzut şi peste 80 de litri de apă pe metru pătrat, cât pentru o lună întreagă. 10 judeţe sunt în continuare sub cod portocaliu de vreme extremă până la ora 22:00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » "Aoleu, să nu ne ia maşina!". Cod roşu de nenorociri. Momente de groază în timpul furtunilor necruțătoare