Antena Meniu Search
x

Familia Regală, unită la despărţirea de Regele Mihai: Fostul principe Nicolae şi-a plâns bunicul de la care nu şi-a luat rămas-bun

Ultima zi pe pământ a ultimului Rege al României a unit şi familia. Fostul principe Nicolae şi-a plâns bunicul de la care nu a apucat să-şi ia rămas-bun.

Vezi și

Ultima zi pe pământ a ultimului Rege al României a unit şi familia. Din durere a izvorât o reconciliere în care mulţi nu mai credeau. Fostul principe Nicolae şi-a plâns bunicul de la care nu a apucat să-şi ia rămas-bun.

Durerea a unit Familia Regală a României. Fostul principe Nicolae şi-a plâns bunicul. Lângă el, cinci fiice şi-au luat rămas-bun, în tăcere, de la Regele-tată. Majestatea Sa, Margareta, Custodele Coroanei şi surorile ei Maria, Elena, Irina şi Sofia. În stradă, în Piaţa Palatului, devenită Piaţa Revoluţiei după evenimentele din decembrie 1989, românii şi-au strigat Regele. 

Era tot decembrie, când comuniştii l-au forţat să abdice, în 1947. "Am plecat cu moartea în suflet", a descris Mihai I al României momentul în care a fost alungat din ţară.  

Zeci de mii de oameni s-au înclinat Regelui, în Bucureşti. Au aruncat flori albe pe sicriul învelit în tricolor al celui care a reprezentat un simbol al speranţe, al descătuşării. 

Cei mici au aflat de la bunici că Regele a scurtat războiul, a salvat vieţi şi a păstrat România întreagă. O jumătate de secol, Mihai I a trăit cu inima sfâşiată între ţară şi exil. Răbdător, în aşteptarea unei chemări care nu a mai venit. A vorbit tot timpul cu iubire despre românii lui. S-a întors, după moarte, la Catedrala Patriarhală, unde a fost binecuvântat ca rege-copil la vârsta de 6 ani, apoi UNS Rege al României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Familia Regală, unită la despărţirea de Regele Mihai: Fostul principe Nicolae şi-a plâns bunicul de la care nu şi-a luat rămas-bun