Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Ultimele clipe din viața lui Nosfe. Ce le-a spus colegilor în timpul concertului, cu câteva ore înainte să moară

Lumea artistică îl plânge pe Nosfe, membru al celebrei trupe Șatra B.E.N.Z, care a murit la doar 37 de ani. Cu câteva ore înainte să se prăbuşească în locuinţa lui susţinuse un concert la un festival de trap din Capitală. Deocamdată nu se cunoaşte cauza morţii cântăreţului. Artistul era căsătorit cu bloggeriţa Mădălina Creţan şi împreună au o fetiţă.

De Bogdan Dinu la 17.10.2022, 19:47
Facebook Vezi și

La 37 de ani, Darius Vlad Creţean, cunoscut sub numele de scenă Nosfe, era pe val. Lansa album după album şi era adorat de fanii trap care umpleau sălile. A cântat până în ultima clipă. Cu câteva ore înainte a electrizat sala la festivalul TrapAttack de la Romaero, alături de trupa sa de suflet Șatra B.E.N.Z.   

Ce le-a spus Nosfe colegilor în timpul concertului

Semne că nu era bine au fost. Colegii de trupă spun că în timpul concertului, Nosfe a cerut să se dea jos de pe scenă, după ce i s-a făcut rău. A acuzat dureri în piept. A plecat rapid acasă, în Baloteşti. Acolo unde din senin s-a prăbuşit din picioare

Lu-K Beats: S-a dus să-şi ia telefonul din maşină şi atunci s-a prăbuşit. Totul s-a întâmplat în seara concertului, în timpul efortului fizic.

Pe acelaşi subiect

La trei şi jumătate dimineaţa, soţia lui, bloggeriţa Mădălina Creţean, l-a găsit şi a chemat ambulanţa. Nosfe nu reacţiona. Salvatorii nu au putut face nimic pentru el. Trupul artistului a fost dus la Institutul de Medicină Legală pentru autopsie. Poliţiştii au deschis dosar pentru ucidere din culpă, procedura standard în cazul morţilor subite.

What's Up: Prea multă muncă, de luni până joi eşti în studio. Interviuri, studio, tv, apoi trebuie să ai concerte. Te intorci acasă şi îţi vezi familia 2-3 ore.

Apropiaţii spun că ar fi suferit un infarct. Familia şi prietenii cred că epuizarea şi-a spus cuvântul.

Cumnatul lui Nosfe: Este cumplit prin ce trecem cu toţii. Muncea enorm şi nu dormea cu nopţile, asta şi-a spus cuvântul. Muncea ca nebunul. Toţi i-am spus: Las-o mai moale! Are sute de piese care nu sunt scoase.

Krem: Muncea foarte mult. Era prins în vâltoarea asta să facă lucruri tot timpul. Eşti în cea mai bună formă a ta, ridici sala în picioare şi apoi dispari. Te pune un pic pe gânduri la ce înseamnă sănătatea.

Vestea a căzut ca un trăsnet printre artişti, dar şi printre fani.

Mellina, artistă: Mi se pare ciudat să vorbesc despre el la timpul trecut. Un om atât de chill, foarte uşor să vorbeşti cu el. Foarte talentat.

De 20 de ani, Nosfe îşi construieşte un nume în lumea artistică românească. De-a lungul timpului a scos zeci de piese, single-uri, sau colaborări cu artişti români şi internaţionali în vogă. Cea mai nouă piesă a lansat-o acum două zile.

Avea 17 ani când şi-a descoperit pasiunea şi talentul pentru muzică.

Nosfe: Eu sunt unul dintre puţinii rapperi sau trapperi sau artişti care sunt deschişi spre orice gen de muzică ...am fost aşa de la început.

În 2002 a scris prima piesă.

Nosfe: M-am apucat de muzică în 2002 în Italia, am început să scriu primele piese, m-am cunoscut cu nişte băieţi care îşi deschideau un studio subteran, într-un bloc şi ne-am împrietenit şi am făcut primele piese şi de atunci nu am mai putut să mă mai opresc.

O dragoste care i-a pus uneori beţe-n roate în viaţa personală.

Mădălina, soţia lui: Este foarte greu, este foarte provocator să fii soţie de artist, dar cred că sunt aşa de multe lucruri pe plus, încât toate momentele în care mi-e un pic mai dificil pentru că nu e acasă aproape niciodată se eclipsează în favoarea clipelor frumoase.

Nosfe şi Mădălina aveau împreună o fetiţă, Iris.

''Viaţa noastră de familie are foarte multe provocări pentru că fetiţa noastră s-a născut cu o energie aparte. De care noi suntem foarte fericiţi. Aşa este, dar şi foarte consumaţi.''

Pasiunea pentru mâncare i-a adus la emisiunea Chefi la Cuţite. Aveau un vlog de gătit pe Youtube. Cuplul a reuşit să îi impresioneze pe chefi și a primit cuțitul pentru a merge în bootcamp.

Despre Nosfe, echipa Chefi la Cuţite spune: "În bootcamp ne-a demonstrat că  bucătăria nu e doar un hobby, ci o adevărată pasiune. Filmările sezonul 10 au avut loc cu câteva luni în urmă, în primăvară. Se pare că viața a avut alte planuri și ne-a lăsat fără cuvinte! Drum bun, Nosfe!". Iar Chef Florin Dumitrescu suprinde într-un mesaj pe Facebook şocul provocat de moartea prematură a artistului: "În situații de genul acesta se termina cuvintele". Episodul din bootcamp în care apar Nosfe şi Mădălina va fi difuzat în această seară, după Observator.

Nosfe a murit acasă, în cursul nopţii, după concert

Deocamdată nu se ştie cauza morţii lui Nosfe, dar urmează să fie stabilită la autopsie. Deja a fost deschis de către poliţiştii de la IPJ Ilfov un dosar penal pentru ucidere din culpă. Sâmbătă seară a avut un concert în Capitală cu trupa Șatra B.E.N.Z, care a ţinut undeva la 30-40 de minute, iar în jurul orei 1.30 concertul s-a terminat. Apelul la 112 a venit după ora 3 dimineaţa, când soţia acestuia anunţa că a căzut în casă şi că nu se mai mişcă.

Imediat au venit poliţiştii şi medicii, iar mai apoi au ajuns şi cei de la medicina legală pentru că a fost constat decesul lui Nosfe.

Mădălina Crețan, soţia lui Nosfe, a postat un mesaj plin de durere pe pagina sa de Instagram prin intermediul unui story. Este vorba despre o fotografie alb-negru cu artistul, alături de data naşterii şi a morţii, precum şi textul - ''Iubirea mea...''

Ultima imagine cu Nosfe în viaţă

Ultima apariţie a lui Nosfe a fost la concertul susţinut alături de colegii de la Şatra B.E.N.Z. În postarea pusă de Keed pe Instagram, Nosfe este văzut zâmbitor alături de Super Ed şi Lu-K Beats. Keed a pus şi o descriere pe măsură: ''Suntem @satrabenz şi avem 40 de piese noi printre care şi 2 albume. Până una alta ne vedem diseară la @trapattack.ro''.

Mesajul integral al formaţiei Șatra B.E.N.Z pe Facebook după moartea lui Nosfe

''Cu regret și durere vă anunțăm ceva ce nu ne-am fi dorit să vă anunțăm niciodată. Fratele nostru NOSFE a plecat dintre noi azi noapte. Ne aflam intr-o situație delicată și procesăm cu greu pierderea. Orice gând bun și orice susținere morală ajută enorm. Momentan e tot ce putem comunica. Te iubim frate! Somn senin și trecere lină!''

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ultimele clipe din viața lui Nosfe. Ce le-a spus colegilor în timpul concertului, cu câteva ore înainte să moară