Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Bihor a ajuns în spatele gratiilor, după ce a tăiat urechile şi cozile a trei pui de câine, la cererea proprietarului

Un bărbat din Bihor a ajuns în spatele gratiilor, după ce a tăiat urechile şi cozile a trei pui de câine de rasă, pentru a le modifica aspectul, la cererea proprietarului animalelor. O percheziţie făcută de poliţişti la domiciliul suspectului a scos la iveală faptul că bărbatul a făcut intervenţii similare şi asupra propriilor animale, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 15:41

Un bărbat din Bihor a ajuns în spatele gratiilor, după ce a tăiat urechile şi cozile a trei pui de câine, la cererea proprietarului
Un bărbat din Bihor a ajuns în spatele gratiilor, după ce a tăiat urechile şi cozile a trei pui de câine, la cererea proprietarului - Profimedia (poză ilustrativă)

Suspectul, un bărbat de 47 de ani, este cercetat pentru ”intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor”, fapte care constituie infracţiuni.

Ar fi tăiat cozile și urechile a trei câini, într-o casă din Bihor

”Din cercetări, a rezultat că, în cursul lunii februarie a.c., bărbatul s-ar fi deplasat la domiciliul unei persoane din comuna Toboliu, judeţul Bihor, locaţie în care ar fi tăiat urechile şi cozile a trei câini, pui, de rasă”, informează, marţi, Poliţia judeţeană Bihor.

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au făcut o percheziţie domiciliară, în localitatea Sântandrei, la locuinţa bărbatului, în urma descinderii fiind găsite şi alte animale asupra cărora au fost făcute intervenţii chirurgicale interzise de lege.

”În urma percheziţiei domiciliare, la locuinţa bărbatului de 47 de ani au fost descoperite şi ridicate în vederea cercetărilor o armă scurtă, de tip pistol Airsoft, diverse instrumente medicale şi substanţe dezinfectante sau cicatrizante, precum şi 5 câini de rasă, 4 dintre aceştia având urechile şi cozile tăiate. Tot la data de 19 martie a.c., în urma audierii bărbatului şi administrării probatoriului, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a acestuia, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor”, precizează sursa citată.

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Bihor continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a bărbatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Un bărbat din Bihor a ajuns în spatele gratiilor, după ce a tăiat urechile şi cozile a trei pui de câine, la cererea proprietarului