Galerie foto

Un câine credincios a continuat să-și păzească gospodăria încă 3 ani după moartea stăpânilor, la Suceava. Cum l-au găsit salvatorii săi

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 28.01.2021, 18:53.
Actualizat: 28.01.2021, 18:53

Un câine din Suceava trăiește o adevărat dramă de trei ani, când a rămas fără stăpâni, și a fost lăsat de unul singur să păzească ce a mai rămas din gospodăria părăsită. Recent proprietatea a fost vândută, iar casa demolată de noii proprietari, așa că patrupedul a trebuit să plece din ruine.

Cainele a fost abandonat în gospodăria părăsită

Cainele a fost abandonat în gospodăria părăsită

Facebook/Casa lui Patrocle

Bătrânul câine a devenit extrem de agresiv în toți acești ani de singurătate. Singura persoană care reușea să se mai apropie de el era o rudă a celor decedați, care îi aducea periodic apă și mâncare.

Recent, proprietatea a fost vândută, iar casa demolată. Însă câinele a refuzat să plece din ruine și a fost cerut ajutorul jandarmilor și al voluntarilor de la o asociație pentru protecția animalelor ca animalul să fie relocat.

Câinele din localitatea suceveană Tișăuți are peste 12 ani și numeroase probleme medicale.

”Noul proprietar a demolat casa bătrânească. Câinele a rămas acolo cuminte pe movila lui de moloz. Și pare că păzește ce-a mai rămas din casă, și din amintirile sale dintr-o altă viață alături de oamenii care l-au crescut. Pare că-i orb, însă mâine il va vedea un medic. Chel, slab, fără dinți. Cam răutăcios ce-i drept, dar de singurătate și teamă. Mai are rost să intrebăm de ce nu s-a găsit un vecin, un om dintr-un sat intreg care sa-l adopte și să-i poarte de grijă? N-are sens. Va rămâne în grija noastră și nu-i va lipsi nimic. Mulțumim Jandarmeriei Suceava pentru sprijin și implicare!”, a scris Asociația Casa lui Patrocle, într-o postare pe Facebook.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.