Antena Meniu Search
x

Un copil de şase ani din Vâlcea a ajuns subiect de bullying, după ce învăţătoarea nu i-a dat voie să se ducă la baie. Micuţul s-a scăpat pe el în clasă

Gest şocant făcut de o învăţătoare din Vâlcea. Femeia i-a refuzat accesul la baie unui copil de şase ani, iar acesta s-a scăpat pe el. În tot acest timp, dascălul a fost nepăsător a suferinţa micuţului, care a devenit ţinta ironiilor colegilor săi de clasă.

de Redactia Observator

la 29.11.2023, 10:53

Un copil de şase ani a ajuns subiect de bullying, după ce învăţătoarea nu i-a dat voie să se ducă la baie. Micuţul s-a scăpat pe el în clasă

Povestea a fost relatată pe o reţea de socializare. “Cadru didactic sau doar dictator din Drăgășani? Cum este posibil ca în zilele noastre, o doamnă învățătoare, un exemplu moral și de bune practici pentru elevii săi, o persoană căreia se presupune că îi place această meserie, căci altfel nu o alegea, să dea dovada de indiferență și cruzime? Vorbind astăzi (vineri, 24 noiembrie 2023 – n.r.) cu o mămică, mi-a ajuns la urechi că doamna învățătoare în cauză, Camelia N, pe numele dumneaei, nu a dat voie unui elev să meargă la toaletă în timpul orelor.

Învăţătoarea, cercetată disciplinar

Băiețelul nu s-a mai putut ține și a făcut treaba mare pe el. Și ce credeți? A fost tratat cu nepăsare și indiferență de către doamna învățătoare pe tot parcursul orei, timp în care a fost batjocorit și făcut de râs de către colegii săi. Trăim în vremuri în care majoritatea dintre noi stăm cu telefoanele lipite de mâini, dar un telefon către părinții copilului nu s-a putut da? Motivația, simpla! Nu s-a vrut! Rușine, doamnă învățătoare! Faceți de râs meseria pe care v-ați ales-o și colegii dumneavoastră care dau tot ce e mai bun pentru viitorul copiiilor noștri!” , a scris Nicolae Grigorie în postarea sa.

Femeia este cercetată acum disciplinar de conducerea şcolii “Tudor Vladimirescu” din municipiul Drăgășani. Până la finalizare anchetei a fost suspendată din funcție, iar dacă se dovedește că acuzațiile au suport în realitate riscă o sancțiune (ceea ce ar putea presupune și reducerea din salariu cu până la 15% timp de 6 luni) sau chiar desfacerea contractului de muncă.

„Din păcate, incidentul este real! Am aflat cu stupoare detaliile atât din postarea de pe Facebook, cât și de la conducerea unității de învățământ care m-a informat cu privire la cele întâmplate. Inspectoratul Școlar nu poate interveni în astfel de probleme, conducerea școlii fiind cea care trebuie să ia măsuri. Voi urmări cu atenție cum se desfășoară cercetarea și ce finalitate are! Îmi doresc din suflet ca astfel de incidente să nu mai aibă loc, iar cadrele didactice să fie empatice cu elevii lor”, a declarat inspectorul general școlar al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Mihaela Andreianu, pentru gazetavalceana.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Un copil de şase ani din Vâlcea a ajuns subiect de bullying, după ce învăţătoarea nu i-a dat voie să se ducă la baie. Micuţul s-a scăpat pe el în clasă