Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un şofer s-a urcat la volan după ce a mâncat o ciocolată cu rom. Ce alcoolemie i-a ieşit la control

Un şofer din judeţul Alba a dat în judecată Poliţia după ce în timpul controlului în trafic a fost testat cu aparatul alcooltest şi deşi nu consumase băuturi alcoolice, rezultatul a fost pozitiv, motiv pentru care a rămas fără permis. Bărbatul a câştigat primul proces. 

de Redactia Observator

la 17.07.2024 , 16:58

- Shutterstock

Totul s-a întâmplat în luna iunie, când bărbatul a fost oprit în trafic de agenţi. A fost testat cu aparatele din dotare, care au confirmat faptul că avea o alcoolemie de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a solicitat să meargă la un spital pentru a i se recolta probe biologice, întrucât, declară el, în urmă cu două ore ar fi consumat ciocolată cu rom dar nicio băutură alcoolică, relatează Alba24.ro. Poliţiştii i-au luat atunci permisul de conducere, iar bărbatul a decis să dea în judecată IPJ Alba.

Bărbatul a fost trimis la spital, iar rezultatele ambelor analize biologice au ieşit negative. Magistraţii au luat în considerare probele şoferului şi au admis respingerea procesului verbal, permisul fiindu-i restituit. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în apel. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Un şofer s-a urcat la volan după ce a mâncat o ciocolată cu rom. Ce alcoolemie i-a ieşit la control