Antena Meniu Search
x

Video Un urs terorizează locuitorii unui sat din Olt. Animalul a fost văzut în câmpie pentru prima dată în 70 de ani

Animalele sălbatice migrează spre câmpie, în căutare de hrană şi apă. Într-un sat din Olt, locuitorii au tras o sperietură zdravănă după ce un urs a fost văzut în apropierea gospodăriilor. Unii s-au baricadat în case de teamă, alţii au ieşit înarmaţi cu topoare să-i dea de urmă animalului. În zonă, ultimul urs fusese văzut în urmă cu mai bine de 70 de ani.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 24.05.2023, 14:06

Vezi și

Urmele încă i se zăresc foarte bine pe drumul unde a fost văzut ursul acum 2 zile. A fost văzut de doi localnici care căutau ciuperci în pădure iar oamenii au rămas încremeniţi. Este cu atât mai înspăimântător pentru comunitatea de aici din Sâmbureşti, Olt, să audă de un urs în pădurile din apropierea satelor, întrucât din anii '50 nu s-a mai vorbit şi nu s-a mai auzit de vreun urs pe aceste meleaguri.

Se dezbate relocarea ursului, în condiţiile în care nu poate fi vânat

Mai înspăimântător este că locul unde a fost văzut se află nu mai departe de 102 metri de primele gospodării. În această dimineaţă la nivelul judeţului s-a întrunit şi un comitet pentru situaţii de urgenţă iar vânătorii din zonă au ajuns în pădure pentru a speria animalul şi nu pentru a-l vâna, pentru că legea nu permite asta.

Este şi una dintre marile supărări ale locuitorilor de aici din Sâmbureşti care spun că legea vânătoarei protejează mai degrabă animalele sălbatice decât drepturile cetăţenilor şi siguranţa lor. În Sâmbureşti, nu doar ursul dă de furcă oamenilor, odată şacalii le-au atacat gospodăriile şi au făcut prăpăd iar holdele le sunt atacate aproape în fiecare an de porcii mistreţi.

Rămâne de văzut dacă se poate decide relocarea animalului pentru că suntem într-o localitate care se află la 200 de metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Un urs terorizează locuitorii unui sat din Olt. Animalul a fost văzut în câmpie pentru prima dată în 70 de ani