Antena Meniu Search
x

Video Urs filmat pe un câmp din Botoşani, localnicii uluiţi: "Urs la noi, de unde Dumnezeu?"

Un urs a fost filmat alergând pe un câmp din Botoşani, iar două persoane aflate într-o maşină l-au filmat. Oamenii îşi arată uimirea, neputând să înţeleagă cum a ajuns ursul în Botoşani, zona nefiind un areal firesc pentru urşi. De asemenea, autorităţile nu au inventariat vreun urs în judeţ.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 05.05.2021, 16:05

Vezi și

Urs în Botoşani, filmat pe un câmp

Autorităţile precizează că este vorba despre un urs tânăr, în vârstă de 2-3 ani şi este foarte probabil să fi venit din Ucraina.

Cristina Kashyap, comisar șef Garda de Mediu Botoșani: "În ultima lună, ne-a fost semnalate prezenţa a două exemplare de urs, la limita de judeţ, mai mult ca sigur sporadic pe raza judeţului Botoşani, fiind foarte aproape de limita cu Ucraina, respectiv cu judeţul Suceava. Azi de dimineaţa, pe raza unui fond de vânătoare, paznicii de vânătoare au semnalat prezenţa acestui exemplar, în apropierea localităţii Hudeşti. Din câte se poate observa şi pe videoclip, cred că este un exemplar tânăr, maxim 2-3 ani. Aşa arăta şi exemplarul de luna trecută. Noi nu avem inventariate exemplare de urşi în judeţ şi atunci că în momentul în care ni s-a adus la cunoştinţă am semnalat şi noi celelalte autorităţi, pentru că arealul nu se regăseşte în judeţul Botoşani trebuie să ştim cum să procedăm. Ambele exemplare au fost în câmp, iar exemplarul de astăzi se vedea că este speriat, iar direcţia în care se întrepta a fost către pădure. Luând legătura ulterior cu paznicul de vânătoare spunea că mai mult ca sigur a părăsit teritoriul ţării. Deci nu se îndrepta spre sat, asta este clar"

Exemplarul este posibil să fi părăsit deja teritoriul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Urs filmat pe un câmp din Botoşani, localnicii uluiţi: "Urs la noi, de unde Dumnezeu?"