Antena Meniu Search
x

Video Pentagonul are informații despre o operațiune specială a Rusiei: "Atac fals" al Ucrainei, cu cadavre și zone distruse, care să justifice invazia

Veşti îngrijorătoare din Statele Unite. Pentagonul afirmă că Rusia intenţionează să fabrice pretexte pentru a justifica invadarea Ucrainei. Oficialii americani susţin că liderul de la Kremlin va ordona lansarea pe piaţă a unor înregistrări video trucate care prezinta cadavre şi zone distruse, teoretic de autorităţile de la Kiev, cu armament furnizat de Occident. Potrivit jurnaliştilor de peste Ocean, imaginile vor fi filmate cu drone turceşti livrate Ucrainei. Şi nu întâmplător. Turcia este aliat NATO, iar asta nu ar face decât să implice Alianţa în presupusul atac. De cealalta parte, Rusia consideră că trimiterea celor trei mii de militari americani în estul Europei este un pas distructiv, care va spori tensiunea militară din regiune. 

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 03.02.2022, 23:15

purtătorul de cuvânt de la Pentagon John Kirby
Pentagonul are informații despre o operațiune specială a Rusiei: "Atac fals" al Ucrainei, cu cadavre și zone distruse, care să justifice invazia - Profimedia Images

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat că operațiunea va fi detaliată într-o conferință de presă viitoare. "Am mai discutat despre operațiuni sub "steag fals". Ceea ce vă pot spune este că avem informații despre planurile rușilor de a crea pretexte pentru o invazie. Credem că guvernul rus va crea premisele unui atac fals al ucrainenilor asupra teritoriului suveran al Rusiei sau asupra populației vorbitoare de limba rusă, care să justifice invadarea Ucrainei. Rusia va include un material video cu cadavre, actori care plâng și zone distruse, făcut să arate ca și cum guvernul ucrainean a intervenit în zonele respective cu armament din vest", a afirmat John Kirby.

Declarațiile făcute de John Kirby, purtătorul de cuvânt de la Pentagon: 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Imaginile de propagandă ar urma să justifice invazia trupelor rusești în Ucraina

Potrivit Washington Post, operațiunea pe care Statele Unite o vor expune ar presupune difuzarea unor imagini ce ar include victime civile din estul Ucrainei, eventual și din Rusia, pentru a provoca indignarea comunității internaționale împotriva guvernului de la Kiev și pentru a crea pretextul perfect pentru o invazie a trupelor staționate acum în Belarus și la granița cu Ucraina.

Nu este clar dacă victimele vor fi reale sau false, arată sursa citată. Mai mult, în planul elaborat de serviciile secrete rusești, echipamentul militar ce ar urma să apară în videoclipul de propagandă va apărea ca fiind ucrainean sau al unei națiuni aliate. Potrivit CNN, s-ar putea difuza imagini cu drone Bayraktar, pe care Turcia le-a furnizat Ucrainei, pentru a implica NATO în presupusul atac.

Mutarea soldaţilor americani în România este "distrugătoare", acuză Rusia

Dislocarea de noi efective militare americane în Europa de Est duce la escaladarea tensiunilor în regiune, a transmis Kremlinul, după ce Washingtonul a anunţat că va trimite încă 3.000 de militari în Polonia şi România"Fac constant apel la partenerii noştri americani să înceteze să alimenteze tensiunile", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în opinia căruia "îngrijorarea Rusiei este clară şi perfect justificată".

Reacția vine după ce președintele Joe Biden a ordonat Pentagonului să trimită militari americani în Europa americani pentru a consolida Flancul de Est. Este prima mișcare majoră a forțelor americane în contextul crizei militare dintre Rusia și Ucraina, relatează WSJ. Soldații americani vor ajunge în Polonia, Germania și România. În plus, Pentagonul este așteaptat să facă și alte mișcări de trupe în interiorul Europei. A plasat în stare de alertă alți câțiva mii de soldați pentru a fi dislocați, în afara celor 8.500 de militari cărora li s-au transmis ordine similare săptămâna trecută.

A ocupat Rusia Belarus în timp ce lumea e atentă la Ucraina?

Rusia a „ocupat” de facto Belarusul în timp ce atenția întregii lumi era îndreptată spre Ucraina, au avertizat 77 europarlamentarii, într-o scrisoare deschisă adresată liderilor instituțiilor europee, scrie Euobserver

"Recenta desfășurare de forțe rusești în Belarus reprezintă o amenințare pentru Ucraina, Polonia, Lituania, Letonia și pentru întreaga Europă. Ar putea fi, de asemenea, parte a unui plan de subjugare și ocupare a Belarusului", au avertizat membrii Parlamentului European. "Prezența continuă a forțelor militare ruse la cererea președintelui ilegitim Aleksandr Lukașenko ar trebui tratată ca o ocupație a Belarusului. Această situație trebuie clarificată în timpul discuțiilor diplomatice între SUA și UE cu Rusia. Orice tentativă diplomatică de a descuraja o posibilă agresiune rusă împotriva Ucrainei trebuie să prevadă un viitor independent și democratic pentru Belarus, nu pe cheltuiala acestei țări​", au adăugat aceștia.

Scrisoarea a fost semnată de 77 de europarlamentari din partide de centru, de stânga și de dreapta, din întreaga Europă - inclusiv Danemarca, Franța, Germania și Suedia - precum și din țările est-europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Pentagonul are informații despre o operațiune specială a Rusiei: "Atac fals" al Ucrainei, cu cadavre și zone distruse, care să justifice invazia