Antena Meniu Search
x

Cine sunt militarii americani cu blindate Stryker care vin în România. Sunt pregătiţi să acţioneze rapid și au experiență de luptă

Președintele Joe Biden a ordonat Pentagonului să mute peste 3.000 de soldați pentru a consolida apărarea aliaților europeni, pe fondul crizei din Ucraina. În acest sens, un convoi de blindate pregătite de luptă a traversat deja Târgu Jiu, spre neliniştea localnicilor. În total, o mie de militari americani trebuie să ajungă la baza de la Deveselu.

de Redactia Observator

la 04.02.2022, 13:22

- Profimedia Images

Joe Biden trimite aproximativ 2.000 de militari americani din Fort Bragg, Carolina de Nord, în Polonia și Germania în această săptămână și repoziționează aproximativ 1.000 de soldați care fac parte dintr-o escadrilă Stryker de infanterie din Germania în România, pe flancul estic al NATO, cel mai apropiat de Rusia, au spus oficialii americani.

''1.000 de soldați ce momentan sunt staționați în Germania vor fi repoziționați în România în zilele ce urmează. Este o unitate Stryker, de cavalerie mecanizată care e menită să fie dislocată rapid și să se miște iute odată ce e pornită. Va suplimenta cei circa 900 de militari americani ce sunt în prezent în România'', a spus miercuri seară John Kirby, ofițerul de presă al Pentagonului. Kirby a menționat că dislocarea trupelor este făcută la solicitarea României. 

Sub deviza ''Toujours Pret'' (Întodeauna Pregătiți), militarii care fac parte din Regimentul 2 Cavalerie au misiunea de a se deplasa rapid oriunde e nevoie. Soldaţii se remarcă prin vehiculele blindate Stryker, dar şi prin versatilitatea mare în termeni de armament. Respectivii militari au mai venit în ţara noastră pentru anumite exerciţii militare. 

Cine sunt militarii americani pe care Joe Biden îi trimite în România

Pe acelaşi subiect

Regimentul 2 de Cavalerie (2nd Cavalry Regiment) este un regiment de luptă al armatei SUA. Înfiinţat în anul 1836, în prezent este compus din 5.000 de militari şi staţionează în baza Rose Barracks din Vilseck, Germania. Regimentul se autocaracterizează ca fiind ''o forţă autonomă modernă, care se poate desfăşura rapid, cu un istoric dovedit de furnizare a forţei tereste decisive''.

Regimentul își menține pregătirea prin activităţile cu spectru complet, cu accent pe construirea și menținerea relațiilor militare esențiale cu națiunile aliate și partenere. Ca și în cazul întregii armate americane, soldaţii sunt întotdeauna pregătiţi să intervină. 

Când au ajuns în România pentru exerciţiile militare, au participat cu circa 820 de militari și 222 de vehicule, multe dintre ele blindate și pregătite de luptă. Prin România s-au deplasat într-un marș organizat de la vest la est şi au demonstrat că dispun de logistica necesară ca să traverseze Europa din Germania până în Bulgaria, notează HotNews

Mișcările de trupe sunt menite să descurajeze Rusia să atace Ucraina și să evite războiul în Europa de Est. Pe lângă asta, administrația Biden încearcă să găsească o soluție diplomatică, pregătind un val de sancțiuni economice în cazul în care Rusia va ataca. Totodată va autoriza transferul unor arme și echipamente în Ucraina.

Joe Biden a semnat propunerile militare după ce s-a întâlnit cu secretarul Apărării, Lloyd Austin și generalul Mark Milley, președintele șefilor de Stat Major. Lloyd Austin a discutat despre aceste implementări cu omologii săi din România, Germania și Polonia în ultima săptămână. 

2nd Cavalry Regiment a luptat inclusiv în Războiul Civil sau în cele două Războaie Mondiale. Aceştia sunt reprezentativi pentru înfruntările în care a fost implicat Pentagonul. Inclusiv în perioada Războiului Rece, militarii au asigurat securitatea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Cine sunt militarii americani cu blindate Stryker care vin în România. Sunt pregătiţi să acţioneze rapid și au experiență de luptă