Antena Meniu Search
x

Video Zeci de TIR-uri blochează intrarea în Iaşi pentru că trec printr-o vamă improvizată. Şoferii sunt cu nervii la pământ, primăria promite de 7 ani că va rezolva situaţia

Şoferii din Iaşi sunt cu nervii la pământ. De ani buni, un punct vamal improvizat la intrarea în oraş face ca traficul să fie un coşmar. Zeci de tiruri opresc aici pentru control şi ocupă două benzi de circulaţie. De 7 ani, autorităţile locale spun că punctul vamal de la intrarea în municipiu este doar provizoriu şi că vor găsi soluţii.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 31.08.2022, 16:46

Vezi și

Deși pare că sunt imagini filmate într-o parcare pentru autocamioane, în realitate așa arată șoseaua de la intrarea în Municipiul Iași. Peste 100 de camioane parcate de o parte și de cealaltă a șoselei blochează traficul, în așteptarea verificării documentelor la Vamă. Zeci de mii de oameni tranzitează zilnic ruta şi sunt terorizaţi de traficul din zonă. Nici şoferii de autocamioane nu stau mai bine.

Autorităţile au primit între timp soluţii, dar nici aşa nu au rezolvat problema

"N-ai unde să opreşti. Dacă aici e vama și locuri de parcare nu sunt? Trebuie să fim în zona birourilor lor. Bănuiesc că sunt mulți care au blocate și intrările în curte", a declarat Iulian Tănase, șofer autocamion. Situaţia trenează deja de 7 ani, de când vama a fost mutată din centrul oraşului aici, la periferie. Soluția urma să fie una temporară, însă Primăria nu a mai făcut nimic.

"În momentul în care am culculat indicii de trafic, acum 7 ani, și datele culese din teren, nu existau probleme cu circulația la marginea orașului", a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt primăria Iaşi. Autorităţile au primit între timp soluţii, dar nici aşa nu au rezolvat problema. În urmă cu doi ani, Primaria Miroslava a oferit un teren de cinci mii de metri pătrați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Zeci de TIR-uri blochează intrarea în Iaşi pentru că trec printr-o vamă improvizată. Şoferii sunt cu nervii la pământ, primăria promite de 7 ani că va rezolva situaţia