Meniu
Search
x

Video Charlie Ottley promovează frumuseţile Olteniei

Jurnalistul britanic Charlie Ottley este, în această perioadă, în Oltenia de sub munte. Lucrează la un nou documentar din seria Flavours Of Romania şi a ales să exploreze judeţele din Oltenia. Periplul său a început în Gorj, la poalele munţilor, în comuna Baia de Fier.

De Diana Speretoiu la 23.08.2022, 12:36
Vezi și

Într-un interviu pentru Observator, realizatorul de documentare a vorbit despre noul proiect:

Rep.: Este pentru prima dată când ajungi în judeţul Gorj?

Charlie Ottley: Este prima dată când ajung în această zonă. am mai fost în Horezu înainte şi în câteva localităţi în jurul acestei regiuni, când am filmat pentru Flavors of România 1. De fiecare dată, căutăm noi locaţii pentru că nu vrem să repetăm nimic.

Rep.: Cum ţi se pare acest loc?

Charlie Ottley: Este frumos. Cu cât stau mai mult, cu atât descopăr mai multe lucruri de făcut. Sunt atât de multe locuri secrete de care nu ştiam. Nu le poţi găsi pe internet. Trebuie să mergi în teren, să întrebi lumea. Lumea îţi spune că sunt turme frumoase, cu păstori, pe munte. E o biserică într-o peşteră. Este o călătorie de descoperiri.

Rep.: Unde o să mergi apoi?

Charlie Ottley: Planul nostru este să mergem la Craiova pentru că nu am inclus Craiova. Acesta este un episod despre Oltenia. Vreau să văd centrul vechi din Craiova, să descopăr secretul. Am fost mereu prin zonă, dar nu am rămas acolo niciodată. Apoi o să mergem spre Banat şi Crişana. Am fost prin Transilvania, Moldova, Dobrogea, Muntenia. Conduc patru, cinci ore zilnic, de obicei. Trebuie să filmăm două, trei ore în fiecare locaţie. De dimineaţa până se face seară. Este greu. Am început din 21 iunie, de trei luni, şi probabil vom încheia la mijlocul lui octombrie, sper, înainte să se facă frig.

Rep.: Ai încercat mâncarea aici?

Charlie Ottley: Categoric. Am mâncat sarmale seara trecută, un mic dejun fantastic: zacusca, ouă ochiuri. Explorăm reţete. România are un potenţial uriaş cu legumele proaspere, ierburi sălbatice, fructe nemaipomenite şi totul este sănătos, creşte în grădinile oamenilor şi prefer să mănânc asta decât pepeni din Turcia sau roşii din Spania. România are atât de multe produse. Sunt mulţi bucătari în România care pot să se axeze pe reţete vechi. Potenţialul este mare. România este printre ţările din top când vine vorba de bucătărie.

Rep.: O să mergeţi şi pe Transalpina

Charlie Ottley: Am traversat Transalpina din cealaltă parte, data trecută. Trebuie să explorăm partea dinspre Oltenia a Transalpinei. Este foarte plăcut să mergi cu motocicleta pe Transalpina. Este un drum foarte frumos. Nu vrem să fie vreun clişeu. S-a făcut Top Gear pe Transfăgărăşan. Am încercat să găsim locuri despre care turiştii trebuie neapărat să ştie. Am descoperit locuri incredibile până acum. Cred că publicul din România care va urmări materialele va fi surprins să afle că există. De exemplu, ştiaţi că România are Podul Eiffel? Franţa are Turnul Eiffel, România are Podul Eiffel. Am fost acolo şi l-am filmat. Este minunat

Charlie Ottley: Scopul acestui sezon. Am făcut primul sezon al Flavors Of România 1 acum patru ani. A fost preluat de Netflix şi a devenit cel mai urmărit documentar din 2020 şi ne-a surprins. Nu ne aşteptam să rezonăm cu toate generaţiile. Avem copii care ne salută, avem bunici care se uită şi le place show-ul. Arătăm ce ne place în această ţară, de ce este fermecătoare, cât de fabuloşi sunt oamenii, peisajele care îţi taie respiraţia şi România a trăit timpuri grele cu Covidul, cu războiul la graniţă. Graniţele au fost închise din cauza Covidului. Cred că industria din turism se luptă să supravieţuiască şi este imperativ pentru noi să pornim iarăşi la drum, la treabă, şi să arătăm oportunităţile în turism, noile investiţii, locuri din turism, oameni  care îşi deschid porţile pentru turişti. Este minunat şi trebuie să le arătăm turiştilor străini, comunităţilor de peste graniţe, că România e gata să-i primească şi are ce să le ofere pentru că este una dintre cele mai frumoase ţări din Europa.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Exclusiv Observator » Charlie Ottley promovează frumuseţile Olteniei