Antena Meniu Search
x

Video Medicul Cătălin Cîrstoveanu, supranumit Îngerul Copiilor, erou pentru o mamă şi copilul ei: "Era cu mâinile goale pe câmp, a fost un moment mai mult decât super eroic"

Acum, a venit momentul întâlnirii cu un creator de poveşti de viaţă incredibile. Cu profesionalism, credinţă şi cunoaştere, a transformat, de atâtea ori, nu în ...da şi astfel a făcut posibile chiar miracole. Acolo, în sala de operaţii. Sau oriunde a fost nevoie de el. 

de Redactia Observator

la 29.11.2023, 12:53

Vezi și

Părinţii îl numesc Îngerul Copiilor sau Medicul Inimilor. Medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de terapie intensivă de la Spitalul Marie Curie, este omul care ne dă speranţa că România se va face bine.

Doctorul Cătălin Cîrstoveanu a reuşit să ajungă la Observator, oarecum cu inima strânsă, îndrăznim să spunem, şi asta pentru că urgenţele la ATI nu ţin cont de intervenţiile la TV.

Erou pentru un copil şi o mamă

Simona Grigoraş Olaru, mama copil bolnav: Daca m-ar pune cineva sa fac un sumar al unui film, actorul principal este puiul meu si dl doctor Cârstoveanu pentru ca ei doi au facut o echipa. A fost o perioada foarte complicata, 6 luni de coma, 5 spitale schimbate in primele 3 luni de viata, pe sectia dl doctor am stat 2 luni si jumatate unde am plecat la propunerea dumnealui ca sa mai avem o sansa, sa plecam in Italia. În situatia noastra a fost one way ticket, un bilet doar dus ptr ca am plecat cu el intubat, la balon, pe avion de linie. Toti ceilati calatori nu stiau ca in spatele avionului era o bucatica de terapie intensifica. Lucrurile au luat o putin razna dupa zbor ..si s-a intamplat ca pe camp, cu 5 minute inainte sa ajungem la spital, sa se complice situatia iar dl doctor, cu mainle goale sa il opereze. Copilului meu ii iesise singura sonda pe care respira, a iesit pe camp, fara echipaj medical....iar eu spuneam precum in cer asa si pe pamant, nu stiam sa zic tatal nostru. Era cu mainile goale pe camp ... a fost un moment mai mult decat super eroic. Dl doctor a fost luminita de la capatul tunelului. Dl doctor ne-a aprins tunelul dinspre moarte spre viata. Un moment tare greu care m-a marcat ca mama, ca om...cand puiul meu nu avea sansa, acela a fost momentul cand trebuia sa accept, sa ii dau drumul! Prima data nu am vrut din egoism ...dar dintr o doza de egoim constientizata i am zis....mama iti da drumul!iar ala a fost momentul in care am renascut!" 

Întrebat dacă a obosit să fie Îngerul Copiilor, medicul Cătălin Cîrstoveanu recunoaşte că nu. Doar garda îl mai epuizeaze din când în când.  "Oboseala e un pic după gardă, când nu dorm deloc, îmi trebuie 2-3 ore să dorm. Dar oboseala în suflet niciodată.  Întotdeauna îmi raportez viaţa la Dumnezeu şi fiecare avem rostul nostru în care să ne facem treaba bine, cu modestie", a mărturisit medicul

Interviul pe larg în video de mai sus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Exclusiv Observator » Medicul Cătălin Cîrstoveanu, supranumit Îngerul Copiilor, erou pentru o mamă şi copilul ei: "Era cu mâinile goale pe câmp, a fost un moment mai mult decât super eroic"