Antena Meniu Search
x

Video 11 alpinişti au fost găsiţi morţi în urma erupţiei vulcanului Marapi din Indonezia. Vulcanul a aruncat cenuşă până la 3 km în aer

Vulcanul indonezian Marapi s-a trezit la viaţă ieri. Erupţia a împrăştiat mai multă cenuşă în satele din apropiere, dar şi pe mai multe şosele. Autoritățile au distribuit măști și au îndemnat locuitorii să poarte ochelari pentru a se proteja. Salvatorii indonezieni au găsit cadavrele a 11 alpiniști în urma erupției vulcanului. Astfel că mai multe rute dedicate alpinismului au fost închise.  

de Redactia Observator

la 04.12.2023, 20:55

Vezi și

Trei supravieţuitori au fost găsiţi luni împreună cu trupurile celor 11 alpinişti, dintre cei 75 de oameni care se aflau în zonă în momentul erupţiei, a declarat Jodi Haryawan, purtător de cuvânt al echipei locale de căutare şi salvare.

Vulcanul de 2.891 de metri a erupt duminică, aruncând cenuşă până la 3 km în aer. Autorităţile au ridicat nivelul de alertă la al doilea cel mai ridicat şi au interzis locuitorilor să se apropie la mai puţin de 3 km de crater. Imaginile video au arătat un nor uriaş de cenuşă vulcanică răspândit pe cer şi maşini şi drumuri acoperite de cenuşă.

Luni va avea loc o mică erupţie, iar căutările au fost suspendate, a precizat Jodi. "Este prea periculos dacă vom continua căutările acum", a adăugat el. Au fost evacuaţi luni 49 de alpinişti din zonă, iar mulţi dintre ei au fost trataţi pentru arsuri, a precizat el.

 Marapi se află la o altitudine de aproape 3.000 de metri şi a înregistrat o activitate în creștere în ultimele săptămâni. Indonezia se situează în zona Cercului de Foc al Pacificului, având 120 de vulcani activi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » 11 alpinişti au fost găsiţi morţi în urma erupţiei vulcanului Marapi din Indonezia. Vulcanul a aruncat cenuşă până la 3 km în aer