Antena Meniu Search
x

200 de locuinţe, distruse de două incendii de vegetaţie în California

Aproape 200 de case au căzut pradă unor incendii de vegetaţie în California.Şi alte 6.400 sunt în pericol să ardă acum.Pompierii au ajuns la capătul puterilor, iar incendiile sunt controlate doar în proporţie de 20 la sută

Vezi și

Aproape 200 de case au căzut pradă unor incendii de vegetaţie în California.Şi alte 6.400 sunt în pericol să ardă acum.Pompierii au ajuns la capătul puterilor, iar incendiile sunt controlate doar în proporţie de 20 la sută. 

Cel puţin 100 de case au fost mistuite de flăcări într-un orăşel de la nord de San Francisco, unde un incendiu s-a propagat "exploziv" prin vegetaţia deja devastată de secetă. Imaginile din timpul dezastrului par desprinse din Apocalipsă: clădirile au ars până în temelii, una după alta. Localnicii care au crezut, până în ultimul moment, că dezastrul îi va ocoli, au fugit, până la urmă, prin nori groşi de fum.Starea de urgenţă fusese, deja, decretată la sud de Sacramento, unde un alt incendiu a mistuit vegetaţia pe mai bine de 250 de kilometri pătraţi. La aceasta se adaugă 81 de locuinţe şi zeci de anexe care au căzut, şi ele, pradă flăcărilor, care ameninţă acum alte 6400 de case.

Cele două incendii majore nu sunt nici pe departe singurele pe care trebuie să le înfrunte autorităţile din California. Temperaturile ridicate, vântul şi seceta care durează de patru ani dau naştere, zilnic, unor noi focare. Chiar după declararea stării de urgenţă, la poalele munţilor Sierra Nevada a izbucnit un nou incendiu şi încă un orăşel a fost evacuat. Pompierii californieni sunt la capătul puterilor şi au cerut ajutorul colegilor din statele vecine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » 200 de locuinţe, distruse de două incendii de vegetaţie în California