Antena Meniu Search
x

56 de morți, după un atac asupra unui cămin de bătrâni în estul Ucrainei. Clădirea a fost distrusă cu tancul

Un atac rusesc a ucis 56 de bătrâni rezidenți ai unui cămin din estul Ucrainei, afirmă un oficial regional, citat de CNN. Acesta spune că atacul a avut loc acum 9 zile, dar încă nu s-a reușit să se ajungă la locul atacului, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 20.03.2022, 18:19

56 de morți, după un atac asupra unui cămin de bătrâni în estul Ucrainei. Clădirea a fost distrusă cu tancul
- Profimedia

56 de rezidenți ai unui cămin pentru persoane vârstnice din orașul Kreminna, în estul Ucrainei, au fost uciși când un tanc rusesc a deschis focul asupra clădirii, potrivit șefului regiunii Luhansk, citat de CNN. Serhii Haidai a declarat că atacul a avut loc în urmă cu nouă zile, pe 11 martie, și că alți 15 rezidenți ai căminului au fost răpiți și duși în orașul Svatove, teritoriu ocupat în prezent de ruși.

Haidai a raportat pentru prima dată atacul într-o declarație video postată pe Twitter la 12 martie, dar a spus la acel moment că nu avea informații despre victime, indicând că serviciile de urgență și oficialii ucraineni au fost atacați când au încercat să aibă acces în zonă. „(Forțele rusești - n.r.) au deschis focul cu un tanc asupra unui azil de bătrâni. Acolo locuiau doar persoane în vârstă, multe dintre ele cu dizabilități. Nu avem idee câți oameni au murit și câți au supraviețuit. Când am încercat să ajungem la fața locului, au început să ne bombardeze", a declarat el la 12 martie.

În declarația sa postată duminică pe Telegram, Haidai a spus că încă nu a fost posibil să ajungă la locul atacului. Kreminna se află imediat la vest de orașele Rubizhne și Severodonetsk, două orașe în care s-au dat unele dintre cele mai intense lupte din partea de est a țării. CNN transmite că nu a reușit să verifice în mod independent afirmația lui Haidai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » 56 de morți, după un atac asupra unui cămin de bătrâni în estul Ucrainei. Clădirea a fost distrusă cu tancul