Antena Meniu Search
x

Adevărul neștiut despre poveștile ecranizate de Disney (Video)

Am crescut alături de personajele Disney, iar azi copiii continuă să le urmărească în filmele cu prinţese, aşa cum este "Albă-Ca-Zăpada şi cei şapte pitici".

de Redactia Observator

la 09.04.2019, 17:41

Vezi și

Am crescut alături de personajele Disney, iar azi copiii continuă să le urmărească în filmele cu prinţese, aşa cum este "Albă-Ca-Zăpada şi cei şapte pitici". Însă cei mici nu ştiu că, în varianta originală, basmele sunt departe de ceea ce prezintă desenele animate. De cele mai multe ori sunt violente, iar finalul nu este întotdeauna fericit. Motiv pentru care producătorii Disney le-au adaptat, astfel încât să nu mai sperie pe nimeni.

Dacă în filmul adaptat de Disney, surorile vitrege se chinuie din răsputeri să se încalţe în pantoful din sticlă, în versiunea originală a fraţilor Grimm una din ele îşi taie degetele mari de la picioare, iar celaltă călcâiele. Doar pentru a-l păcăli pe prinţ. Iar tot în versiunea originală cele două se duc la nunta Cenuşeresei acolo unde sunt atacate de porumbei şi devin oarbe.

Povestea ia o întorsătură înspăimântătoare şi în Frumoasa din Pădurea Adormită. Dacă în filmul adaptat de Disney, Aurora dorme într-un somn adânc iar prinţul o trezeşte printr-un sărut, în versiunea originală aceasta o abuzează sexual pe viitoarea lui mireasă. Iar Frumoasa din Pădurea Adormită îi dăruieşte doi copii. Abia apoi se trezeşte din somnul adânc. Prinţul recurge atunci la un gest extrem. Îşi omoară acuala soţie, pentru a fi împreună cu Aurora.

Dacă în versiunea Disney, regina malefică îi porunceşte vânătorului să o omoare pe Albă-Ca-Zăpada, în versiunea originală îi cere să-i aducă inima şi ficatul fiicei sale vitrege, pentru a le mânca. Iar la finalul poveştii când Albă-ca-Zăpada se căsătoreşte cu Făt-frumos, regina care merge şi ea la nuntă este crunt pedepsită. Practic este obligată să danseze într-o pereche de pantofi roşii, încinşi, până când se prăbuşeşte la pământ şi moare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Adevărul neștiut despre poveștile ecranizate de Disney (Video)