Antena Meniu Search
x

Afişe cu mesaje anti-vaccin şi lame tăioase lipite pe ele, răspândite în Marea Britanie. "Este dezgustător"

Angajaţii serviciilor de transport public din Londra, Marea Britanie, au fost avertizaţi cu privire la un posibil pericol, în trenurile şi staţiile de metrou. Pe spatele mai multor afişe cu mesaje de propagandă împotriva vaccinării au fost lipite lame ascuţite, în care se pot tăia cei care îndepărtează posterele.

de Redactia Observator

la 09.09.2021, 15:50

Postere cu mesaje de propagandă anti-vaccin, răspândite în Londra. Pe spatele lor sunt lipite lame ascuţite
Postere cu mesaje de propagandă anti-vaccin, răspândite în Londra. Pe spatele lor sunt lipite lame ascuţite

Serviciul londonez de Transport Public îşi pune în gardă angajaţii într-un buletin de sănătate emis recent. Potrivit documentului, au fost raportate mai multe incidente similare, când pe spatele afişelor cu mesaje anti-vaccin şi anti-mască erau lipite lame de ras periculoase pentru oricine ar fi desprins posterele. Cel puţin o persoană a fost rănită, în timp ce dezlipea un afiş pe care scria "Măștile nu funcționează. Măștile - un artificiu vizual pentru a provoca frica și a prelungi pandemia".

Sindicatul Feroviar, Maritim și de Transport (RMT) a declarat că afișele au fost plasate în stațiile londoneze de tren și metrou. Oficialii au solicitat să se ia imediat măsuri împotriva celor responsabili de răspândirea afişelor cu "dublu tăiş", care dezinformează şi reprezintă un pericol fizic pentru cetăţeni. De altfel, astfel de mesaje au fost răspândite şi în alte locuri din capitala Angliei, inclusiv pe uşile oamenilor sau pe pereţii anumitor clădiri. Se recomandă verificarea existenţei unor obiecte ascuţite pe spatele oricărei hârtii suspecte, precum şi contactarea medicilor în cazul în care cineva este rănit. Ca exemplu, în buletinul emis au fost ataşate şi două fotografii, cu faţa şi reversul unui astfel de afiş. Pe partea din spate se vede o lamă însângerată, semn că persoana care ţine foaia în mână s-a tăiat. Potrivit informaţiilor citate de Daily Mail, ar fi vorba despre o tânără de 22 de ani din Cardiff, care s-a ales cu o tăietură adâncă în timp ce încerca să dezlipească afişul respectiv.

Incidente similare au fost raportate în mai multe părţi ale ţării. Secretarul general Mick Lynch condamnă gestul şi declară că „orice adept al conspirației anti-vax care recurge la această practică dezgustătoare de a-şi proteja materialele de propagandă cu lame de ras trebuie să ştie că va fi urmărit penal şi se poate aştepta la cele mai mari sentințe posibile".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Afişe cu mesaje anti-vaccin şi lame tăioase lipite pe ele, răspândite în Marea Britanie. "Este dezgustător"