Antena Meniu Search
x

Video Alegeri parlamentare în Slovacia. Partidului fostului premier, un pro-rus convins, conduce în sondaje

Toţi ochii Europei sunt aţintiţi asupra alegerilor parlamentare din Slovacia. Miza este mare pentru întreaga Europă, pentru că în fruntea sondajelor este fostul premier, Robert Fico, un pro-rus convins.  Fico a promis în repetate rânduri că Slovacia nu va mai ajuta Ucraina dacă el va ajunge la putere şi a dat de înţeles că va împiedica şi aderarea la NATO. Pe de altă parte, preşedinta Slovaciei declară că ţara va sprijini întotdeauna Ucraina. 

de Redactia Observator

la 30.09.2023, 21:26

Vezi și

Rezultatul va fi probabil strâns, însă cu siguranţă foarte important pentru politica externă a ţării, în special în ceea ce priveşte susţinerea pentru Ucraina. Slovacia are circa 5,4 milioane de locuitori, este membră a Uniunii Europene şi a NATO.

În sondajele preelectorale, cel mai bine este plasat partidul SMER, social-democrat, al fostului premier Robert Fico. Acesta a promis că, dacă va câştiga alegerile, nu va mai livra Ucrainei arme şi muniţii. Pentru slovaci sunt însă importante în primul rând problemele interne: inflaţia de 10%, cea mai înaltă din UE, şi finanţarea sistemului de sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Alegeri parlamentare în Slovacia. Partidului fostului premier, un pro-rus convins, conduce în sondaje