Antena Meniu Search
x

Video Oamenii din Alba se luptă de trei zile cu inundaţii. Munca de-o viaţă le-a fost luată de ape: "Daca era noapte, nu mai eram. Multă lume nu mai era, nu numai eu"

De trei zile, sute de oameni se luptă cu apele în Alba. Munca de-o viaţă le-a fost înghiţită de inundaţiile aduse de ciclonul care a făcut ravagii şi în Germania şi Belgia. Nu au cum să o ia de la capăt printre bolovani şi mâl, aşa că şi-au pus toate speranţele în ajutoarele de la Guvern. Meteorologii avertizează că ciclonul va ajunge săptămâna viitoare şi la Bucureşti.

de Simona Simionescu

la 18.07.2021, 19:51

Vezi și

Eugenia Criş a văzut moartea cu ochii când viitura a lovit localitatea Ocoliş. Se bucură că trăieşte dar tot nu îi vine să creadă cum a rămas într-o clipă cu casa goală. Parchetul s-a umflat atât de tare că a trebuit să îl scoată. Au ajutat-o militarii care au sărit în ajutor.    "Daca era noapte, nu mai eram. Multă lume, nu numai eu", spune femeia.

Oamenii caută printre dărâmături, bolovani şi mâl, în speranţa că mai recuperează ceva. Inundaţiile i-au lăsat şi fără apă, după ce conducta s-a rupt  Premierul s-a plimbat câteva ore prin sat şi le a promis  localnicilor apă, alimente şi bani. "După ce primim raportul de evaluare, oamenii vor începe să primească susţinere financiară, materială, tot ceea ce este nevoie", a declarat premierul Florin Cîţu.

Nici drumul nu a rămas întreg, iar podul au fost luat de viitură. Pentru a putea trece de pe un mal pe altul, localnicii au improvizat o punte pe un trunchi de copac pe care tot apa l-a adus în zonă. Şi în Roşia Montană e dezastru. Gospodăria Violetei Turnea s-a dus pe apa sâmbetei. "Am avut doi porci, unul pur şi simplu a dispărut. Cloşca cu zece pui, s-au înecat găinile, tot, tot", a declarat Violeta Turnea. Femeia încearcă să mai salveze perne şi pături de sub mâlul care i-a îngropat casa. E recunoscătoare că mama ei mai este lângă ea. "Am 87 de ani, dar n-am întâlnit aşa ceva. Şi mulţumesc lui Dumnezeu că ne-a salvat viaţa că am fost la un pas de a ma îneca", a declarat bătrâna.

După viitură, drumul care trece prin localitate va trebui refăcut pe porţiuni întregi. Apele nu s-au retras de peste tot. În şcoală, holurile sunt inundate. În mijlocul dramei, mai apar şi poveşti frumoase. Un pompier a salvat trei câini din calea apelor. i-a găsit scâncind sub o remorcă şi a intrat după ei.  I-a botezat Norocel, Bobi și Alba şi i-a dus la unitatea de care aparţine.

Dacă ai informaţii, poze sau imagini video care pot deveni o ştire te invităm să Fii Observator şi să ni le e trimiţi folosind formularul de pe site-ul observatornews.ro, în secţiunea Fii Observator, sau pe whatsapp la numărul 0722.699.800, iar noi vom prezenta cazul tău la Observator şi pe observatornews.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Oamenii din Alba se luptă de trei zile cu inundaţii. Munca de-o viaţă le-a fost luată de ape: "Daca era noapte, nu mai eram. Multă lume nu mai era, nu numai eu"