Antena Meniu Search
x

Ambasada SUA la Bucureşti: "De ce se teme Putin de extinderea NATO?"

Ambasada Statelor Unite la București a postat pe pagina de Facebook un mesaj în care enumeră câteva motive pentru care regimul de la Moscova se teme de extinderea NATO.

de Redactia Observator

la 09.02.2022, 14:31

Ambasada SUA la Bucureşti: "De ce se teme Putin de extinderea NATO?"
- Profimedia

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"De ce se teme regimul Putin de extinderea NATO? Pentru că se teme de amplificarea unui sistem de valori apărat de #NATO și bazat pe:

  • Democrație
  • Respectarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale
  • Statul de drept
  • Stabilitate și securitate
  • Prosperitate", se arată în mesajul Ambasadei SUA.

Oficialii americani de la Bucureşti nu sunt la primul astfel de mesaj cu trimitere la Rusia. Luna trecută ambasada SUA a publicat pe Facebook o listă a invaziilor ruse din ultimii 30 de ani şi s-a întrebat retoric "Cine este agresorul aici?".

"Rusia a invadat Republica Moldova în 1991-1992... şi nu a mai plecat. Rusia a invadat Georgia în 1991-1993 şi apoi în 2008... şi nu a mai plecat. Rusia a invadat Ucraina în 2014... şi nu a mai plecat. Vedeţi un tipar aici? Cine este agresorul?" a scris Ambasada SUA la Bucureşti pe Facebook în 12 ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ambasada SUA la Bucureşti: "De ce se teme Putin de extinderea NATO?"