Antena Meniu Search
x

"Rusia a invadat Moldova, Georgia şi Ucraina şi nu a mai plecat. Cine este agresorul?". Mesaj dur publicat de Ambasada SUA la București

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a postat pe pagina de Facebook un mesaj dur la adresa Rusiei, o fotografie în care amintește invaziile Rusiei din ultimii 30 de ani și mesajul întrebarea retorică "Cine este agresorul aici?".

de Redactia Observator

la 12.01.2022, 16:32

"Rusia a invadat Moldova, Georgia şi Ucraina şi nu a mai plecat. Cine este agresorul?". Mesaj dur publicat de Ambasada SUA la București
- Profimedia

"Rusia a invadat Republica Moldova în 1991-1992... şi nu a mai plecat. Rusia a invadat Georgia în 1991-1993 şi apoi în 2008... şi nu a mai plecat. Rusia a invadat Ucraina în 2014... şi nu a mai plecat. Vedeţi un tipar aici? Cine este agresorul?" a scris Ambasada SUA la Bucureşti pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mesajul vine într-un moment delicat, în care Rusia și SUA se întâlnesc pentru a doua oară în cadrul Consiliului NATO-Rusia, după ce nicio reuniune oficială nu a mai avut loc după o pauză de peste doi ani, pentru a discuta în principal despre concentrarea de forţe militare ruseşti în apropierea frontierei cu Ucraina şi cererile Rusiei de a i se oferi garanţii de securitate în Europa.

Pe acelaşi subiect

Reuniunea, la care delegaţia rusă este reprezentantă de viceministrul de externe, Aleksandr Gruşko, iar cea americană de subsecretarul de stat Wendy Sherman, denumită Vulpea Argintie, este prezidată de Jens Stoltenberg, celelalte ţări membre NATO participând la nivel de ambasadori.

Ce se discută la summit-ul NATO-Rusia

Delegaţia Rusiei a insistat pentru primirea de garanţii de securitate din partea NATO şi a dat asigurări că nu Rusia nu va ataca Ucraina. "Le-am explicat colegilor noştri americani că nu avem nicio intenţie de a ataca Ucraina. Nu există niciun motiv de escaladare a crizei din acest punct de vedere", a declarat Serghei Riabkov, potrivit agenţiei Sputnik.

Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, acuzând că aceste sisteme pot fi utilizate inclusiv în scop ofensiv. Washingtonul şi NATO susţin că instalaţiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, vizând contracararea ameninţărilor balistice din ţări precum Iranul.

Oficialii americani speră să dezamorseze situația tensionată prin negocieri cu rușii, un capitol la care Sherman este în elementul ei. Este cunoscută la Washington pentru abordarea directă a subiectelor dure. În timpul mandatului lui Bill Clinton, a încercat să încheie un acord cu nord-coreenii pentru a-i opri să dezvolte de arme nucleare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Rusia a invadat Moldova, Georgia şi Ucraina şi nu a mai plecat. Cine este agresorul?". Mesaj dur publicat de Ambasada SUA la București