Antena Meniu Search
x

Apa Dunarii se retrage din Budapesta

In Budapesta, apele Dunarii au inceput sa se retraga, dar viitura se indreapta acum spre tara noastra. In urma ei a lasat imagini de cosmar. Mii de case nu mai pot fi locuite. Sub ape au ajuns si localitati din Germania, Cehia, Elvetia si Spania

Vezi și

La doar o zi dupa ce Dunarea a ajuns la o cota istorica de 891 de centimetri in Budapesta, aproape intreg teritoriul Ungariei se afla sub incidenta codului portocaliu de furtuna. Viitura se indreapta acum catre sudul tarii, au avertizat meteorologii, si va atinge zona unde se afla singura centrala nucleara din Ungaria. Oficialii le-au cerut miilor de localnici care consolidau digurile sa paraseasca aceasta zona.

Peste 1.000 de oameni au fost evacuati din capitala Ungariei. Intre timp, nivelul Dunarii a scazut la Budapesta, insa vor trece sapte zile pana apele vor reveni la cotele normale pentru aceasta perioada.

Inundatiile au facut ravagii si in Germania, unde 23.000 de oameni au fost evacuati dintr-un oras din estul tarii, dupa ce un dig a cedat. Cancelarul german, Angela Merkel, a vizitat din nou zonele inundate si a promis ca le va acorda ajutoare financiare sinistratilor.

Inundatii devastatoare au fost si in Cehia, Elvetia sau Spania. Cel putin 19 oameni si-au pierdut viata, iar pagubele materiale s-ar putea ridica la cateva zeci de miliarde de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Apa Dunarii se retrage din Budapesta