Antena Meniu Search
x

De ce Kievul nu va cădea ușor în mâinile rușilor? Cea mai mare vulnerabilitate a orașului

Soldații ucraineni luptă din greu pentru a proteja capitala țării și pentru a menține artileria rusă în afara Kievului, au transmis doi generali responsabili de protejarea orașului, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:28

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Kievul simte acut consecințele războiului. Un bloc de nouă etaje a fost lovit de un obuz rus, luni dimineață, ucigând cel puțin o persoană. Bilanțul deceselor ar fi fost catastrofal dacă oamenii nu s-ar fi ascuns în adăpost. Dar centrul capitalei nu a fost atins de muniția armatei ruse. 

Cei doi generali recunosc că orașul este vulnerabil în fața unui eventual atac cu rachete, dar în ceea ce privește luptele la sol, topografia Kievului este de partea lor, potrivit generalului Andriy Krischenko. Capitala este traversată de Nipru și afluenții săi, iar terenul din jur face dificilă avansarea trupelor Kremlinului.

Rolul pe care îl joacă topografia Kievului

„Pe de-o parte este greu de apărat fiind atât de întins, dar pe de altă parte, poate fi și un avantaj. În jurul orașului sunt multe râuri mici care se varsă în Nipru și sunt multe terenuri umede mlăștinoase, ceea ce înseamnă că aici nu se pot desfășura multe trupe”. Un alt avantaj este că Kievul este un oraș industrial, cu ateliere și fabrici care s-au reorientat pentru a produce materiale necesare baricadării. 

Nord-vestul orașului rămâne principala țintă a Rusiei. Pentru a opri avansul invadatorilor, soldații ucraineni au distrus mai multe poduri strategice, iar localnicii din Irpin, un oraș de la periferia Kievului, au fost evacuați printre ruine, însă rușii cu vehiculele lor nu i-au putut urma. 

"Acestea sunt zone joase, mlăștinoase și nu pot trece peste ele. Dacă zona nu ar fi apărată, ar fi putut traversa râul, instalând un ponton, însă noi suntem acolo și îi vom distruge”, potrivit generalului ucrainean. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » De ce Kievul nu va cădea ușor în mâinile rușilor? Cea mai mare vulnerabilitate a orașului