Antena Meniu Search
x

Atac cibernetic la FBI. Sute de mail-uri false au fost trimise de pe serverul instituţiei

FBI a deschis o anchetă, după ce mii de mail-uri false au fost trimise de pe unul dintre serverele sale avertizând asupra unui posibil atac cibernetic.

de Redactia Observator

la 14.11.2021, 15:45

Atac cibernetic la FBI
Atac cibernetic la FBI - Shutterstock

Agenția guvernamentală a declarat că incidentul de sâmbătă dimineața face parte dintr-o „situație în curs de desfășurare”, dar nu a oferit alte detalii, scrie BBC. Mesajele se pretindeau a fi de la Departamentul de Securitate Internă al SUA.

Ei au susținut că au primit un avertisment despre o presupusă amenințare: „Urgent: actorul amenințărilor în sisteme”.

Atac cibernetic la serverele FBI

E-mailurile ajunse la destinatari îi avertizau că au fost ținta unui „atac în lanț sofisticat” din partea unui grup, cunoscut sub numele de Dark Overlord, conform organizației non-profit anti-spam Spamhaus.

„Provoacă multe perturbări, deoarece anteturile sunt reale, chiar provin din infrastructura FBI”, a scris Spamhaus pe Twitter, adăugând că nu au inclus nume sau informații de contact ale expeditorului. Potrivit rapoartelor presei americane, au fost trimise peste 100.000 de e-mailuri.

Agenția a spus că hardware-ul afectat a fost pus rapid pe modul offline, după ce problema a fost detectată și a avertizat publicul să fie „prudenți cu expeditorii necunoscuți” și să raporteze guvernului activități suspecte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Atac cibernetic la FBI. Sute de mail-uri false au fost trimise de pe serverul instituţiei